KORT OM NANNE (En summering av biografierna: 1978 - fram tills nu)
Som barn sjöng Nanne oavbrutet. Hon skrev egna sånger, dikter och arrangerade melodifestivaler hemma med kompisarna. I tonåren fortsatte musiken vara en stor del av hennes liv. Hon uppträdde med några av sina klasskompisar under mellan-, och högstadiet, både i skolan och bl.a på Kulturhuset. Tillsammans gjorde de mimshower och föreställningar med sång, dans och sketcher. Varenda krona spenderade hon på skivor och med att gå på konserter. Som 16-åring började Nanne sjunga i sitt första rockband MTW. Peter och hon började jobba ihop 1981, då han hoppade in tillfälligt i gruppen och på den vägen blev det. De har fortsatt att jobba tillsammans ända sedan dess.

Under 1985-88 släppte hon, Peter Grönvall och Angeliqué Widengren, som tillsammans bildat gruppen "Sound Of Music", sammanlagt 9 singlar och 2 album. 7 av singlarna gick in på Tracks-listan och Sound Of Music var den svenska grupp som hade flest låtar (5 st) på Tracks 1986. Två gånger medverkade de i den svenska Melodifestivalen: 1986 med "Eldorado" och 1987 med "Alexandra". 1987 blev Nanne och Peter dessutom mer än bara arbetskamrater - efter drygt 6 års samarbete i olika grupper, tände det till. Tillsammans startade de gruppen Peter's Pop Squad (1989-1991), som bara hann släppa 2 singlar och en compilation-låt. Materialet spelades in i Dieter Dierks studio i Köln i Tyskland, där bl.a rockbanden Accept och Scorpions spelat in sina skivor. Det var också i denna gruppkonstellation som de arbetade med Maria Rådsten för första gången. 1991 bildade de gruppen One More Time, som hittills släppt 11 singlar och 4 album. "Highland" blev en stor framgång runtom i Europa. Den låg topp 10 i många länder, sålde bl.a guld i Sydafrika och blev framröstade av läsarna till "årets grupp" i Belgiens största pop-tidning. De följande åren ägnade gruppen åt att resa runt i Europa, för att göra spelningar och promotion för skivorna. 1995 skrev de "Det Vackraste" och 1996 vann de den svenska Melodifestivalen med "Den Vilda" och kom på med en hedersam bronsplats i den internationella finalen, som gick av stapeln i Oslo. "Den Vilda" blev dessutom Grammisnominerad i kategorin "årets låt".
Tillsammans med Peter har Nanne haft med åtta bidrag som kompositörer i Melodifestivalen. Bl.a vann "Det Vackraste", som Cecilia Vennersten framförde, en Grammis för "Årets Låt 1995" och skivan sålde platina i både Sverige och Norge. "Avundsjuk" är ett annat bidrag de har medverkat med (1998) och den blev också starten på Nannes solo-karriär. "Avundsjuk" låg länge på både Tracks, Svensktoppen och singellistan och uppföljaren "Vem Som Helst" låg på Svensktoppen i över 17 veckor. De allra flesta av hennes singlar har gått in på Svensktoppen. Hennes första solo-album "Circus Homo Sapiens" släpptes 1998, placerade sig på albumlistan och fick topprecensioner. 1999 startade Peter och Nanne upp sitt eget skivbolag, Somco Records, och även sitt egna musikförlag, Somco Songs.

Hennes första krogshow kom hösten 2000 då Nanne tillsammans med Gycklargruppen hade en egen show, regisserad av Hans Marklund, på Hamburger Börs i Stockholm. Hon har dessutom haft en show på Nalen tillsammans med Bernt Egerbladh och Little Mike, under våren-02. Hösten 2002 gjorde hon rollen som Rosa, i konsert-versioner av en nyskriven musikal om Evert Taube och sedan januari 2003 spelar hon rollen som sekreteraren Rebecca i musikalen "Hur Man Lyckas I Business Utan Att Bli Utbränd. Peter och hon har som kompositörer/textförfattare haft med åtta bidrag i Melodifestivalen, varav 5 utav dessa gånger har hon även medverkat som artist. 2001 tävlade hon dessutom i den engelska melodifestivalen med sången "Men", skriven av Kimberley Rew, gitarristen i Katrina & The Waves, som också skrev "Walking On Sunshine" och Eurovision Song Contest-vinnaren 1997; "Love Shine A Light". ".

34 singlar, 10 album och ytterligare några låtar som enbart har släppts på compilation-skivor, har Nanne bakom sig till dags dato.

tillbaka till biografi >>

 


NANNE som liten
Nanne växte upp tillsammans med sin mamma och mormor. Vid 11-års ålder flyttade de in till Kungsholmen i Stockholms innerstad, från att tidigare ha bott i Västberga, en förort till Stockholm. Som barn sjöng Nanne oavbrutet. Hon skrev egna sånger, dikter och arrangerade melodifestivaler hemma med kompisarna. Elvis Presley var hennes idol, så det blev mycket rockmusik som sjöngs och spelades. Hon lärde sig att spela gitarr i Frälsningsarmén, där hon var juniorsoldat vid 7-9-års åldern. I tonåren fortsatte musiken vara en stor del av hennes liv.

Hon uppträdde med några av sina klasskompisar under mellan-, och högstadiet, både i skolan och på bl.a Kulturhuset. Tillsammans gjorde de mimshower och föreställningar med sång, dans och sketcher.Varenda krona spenderade hon på skivor och med att gå på konserter. Bay City Roller var den popgrupp som var hennes största idoler 1975-1977, men rockmusik som t.ex Sweet, Suzi Quatro, Blondie, Queen, Kiss och Rainbow i spetsen, regerade konstant i hennes skivhyllor.

tillbaka till biografi >>

 


MTW / ARENA (1978-1984)
Som 16-åring började Nanne sjunga i sitt första rockband. Gruppens övriga medlemmar var 4 killar (Matte, Mini, Kaj och Animal) och tillsammans bildade de bandet MTW. Detta var dock långt innan tv-kanalen mtv fanns, så det hade inget med det att göra! De skrev mestadels sina egna låtar och texter och uppträdde på olika ungdomsgårdar, parkevenemang, rockbandstävlingar m.m. 1981 hoppade Peter in i MTW som keyboardspelare inför en rockbandstävling. De vann inte den gången, men Peter blev efter detta permanent keyboardist i bandet. Nästa rockbandstävling de var med i, vann de och fick som pris gå in i studion och spela in några låtar.

Med tiden (1984) utökades gruppen med fler medlemmar (sammanlagt 8 pers), däribland Angeliqué Widengren och bandet bytte namn till "Arena". 1985 fick de skivkontrakt med Alpha Records, men kvar var då bara trion Peter, Angeliqé och Nanne.

tillbaka till biografi >>

 


SOUND OF MUSIC (1985-88)
Medlemmar: Peter Grönvall, Angelique Widengren & Nanne (Nordqvist - fram till 94, då Peter & hon gifte sig.)
1985 fick Peter, Angeliqé och Nanne, som tillsammans valde att kalla sig för Sound Of Music, skivkontrakt med Alpha Records. Deras första singel "One More Lonely Night" släpptes i November samma år. På singeln fanns även den svenska versionen av samma sång; "Underbart Är Kort". Det stora genombrottet kom dock drygt ett halvår senare, när de medverkade i Melodifestivalen den 22 mars 1986, med Eldorado. Bara ett par veckor innan hade Nanne fött sitt första barn, Robin. Sound Of Music var den svenska grupp som hade haft flest hits på Trackslistan (5 st) 1986. Samma sommar åkte gruppen ut på sin första folkparks-turné och både skiv-, och turné-recensionerna blev lysande!

1987 var de med för andra gången i Melodifestivalen. Låten hette "Alexandra" och även denna gång, precis som året innan, kom de på en 4:e plats och följde upp med ytterligare en sommarturné och sen även en vinter-turné. Det var också denna sommar (1987) som Peter och Nanne fann varandra mer än bara som arbetskamrater. Över 6 års samarbete i olika gruppkonstellationer enbart som vänner, hade plötsligt övergått i förälskelse. Singeln "Magic Night" mixades om i Abbey Road studion i London samma år och skulle släppas av EMI i England. Releasen blev dock inte av och under samma tidsperiod splittrades Sound Of Music, då medlemmarna drog åt olika håll musikaliskt. Fram till 1988, då gruppen bröt upp, hann de att släppa 2 album och 9 singlar, som alla utom två stycken, placerade sig högt på Trackslistan. Peter och Nanne valde att fortsätta tillsammans efter trions splittring och bildade en ny grupp: Peter's Pop Squad.

tillbaka till biografi >>

 


PETER'S POP SQUAD (1989-90)
Medlemmar: Peter Grönvall, Maria Rådsten, Cecilia Ringqvist, Tobbe Stener & Nanne Efter Sound Of Music startade Peter & Nanne en ny grupp: "Peter's Pop Squad".

Gruppen bestod av:
Cecilia Ringqvist - som tidigare varit med och körat på båda Sound Of Music's sommar-turnéer.
Maria Rådsten - som då jobbade tillsammans med Cecilia i "Kaos Orkestern". Det här var första gången som Maria, Peter och Nanne möttes och började jobba ihop.
Tobbe Stener - en gitarrist som de fortfarande jobbar tillsammans med och som spelar gitarr på de flesta av Peter's produktioner, då han inte spelar det själv.

1989 bildades gruppen och samma år förlovade Peter och Nanne sig. Peter's Pop Squad spelade in mestadels av sitt låtmaterial i Dieter Dierk's studio i Köln i Tyskland, där bl.a rockbanden Accept och Scorpions spelat in sina skivor. 2 singlar och en låt till en compilation-skiva (samtliga releasades 1990), var dessvärre det enda som släpptes från denna produktion. Fullängdaren spelades in, mixades klart men släpptes aldrig. "En kort och intensiv icke-karriär" som Nanne ofta skrattande brukar benämna denna period som. Men det positiva som kom ur allt detta var att de hade träffat Maria. Tillsammans beslöt de sig för att bilda gruppen "One More Time". 1990 föddes Charlie - Nannes andra son och hennes och Peters förstfödda gemensamma barn.

tillbaka till biografi >>

 


ONE MORE TIME (1990-1997)
Medlemmar: Peter Grönvall, Maria Rådsten & Nanne (Nordqvist - fram till 94, då Peter & hon gifte sig.)
Det blev en naturlig utveckling att Maria, Peter och Nanne fortsatte själva och att Peter's Pop Squad lades ner, utan att de egentligen satte sig ner och sa det uttalat. De tre hade samma musiksmak, samma ambitioner och hade under P.P.S-åren sammansvetsats.
Men de ville gärna hitta en person till, till den nya gruppen som kom att heta One More Time. 1991 sökte de efter en tredje sångerska och hade audition hemma med flera tjejer. Bl.a kom Therése Löf och provsjöng och fick platsen som den 4:e medlemmen.

One More Time skrev kontrakt med ett nytt skivbolag, CNR, och studioinspelningen började av skivan "Highland". Den spelades in i Rommarö Studio i Trosa under drygt två månaders tid och videon till singeln "Highland" spelades in i England. Våren 1992 födde Nanne sitt 3:e barn, Felix och några månader senare släpptes deras första O.M.T-singel "Highland". Den blev en stor skivframgång i många länder runt om i Europa, inkl i Sverige, vilket innebar ett rasande arbetstempo. "Highland" låg topp 10 i många länder och sålde dessutom guld i Sydafrika. I Belgien blev One More Time framröstade till "årets grupp" i landets största pop-tidning och i Tjeckien blev dom de första artisterna från väst, sedan landet "öppnats", som var där och gjorde presskonferenser och större promotion-turnéer. Dessa två länder visade sig också vara bland de länder som O.M.T skulle fortsätta att återkomma till under flera år, för att spela eller göra fortsatt promotion.

Men arbetstempot blev för högt för Therése. Mindre än ett år efter skivreleasen hoppade hon av gruppen. Detta blev ett hårt slag för medlemmarna i O.M.T. De bestämde sig för att inte ta in någon ny medlem, utan fortsätta själva.

England, Frankrike, Tyskland, Holland, Spanien… Resandet blev intensivt, samtidigt som de alla tre hade barn hemma. Så det skulle dröja ända till våren 1994, innan de släppte sin nästa skiva "One More Time". Den första singeln som släpptes från den var "Song Of Fête". Samma år gifte sig Peter och Nanne. Deras promotion-schema var redan tight, med bl.a turnéer i Tjeckien, då de samtidigt fick en inbjudan att skriva ett bidrag till Melodifestivalen 1995. Det blev "Det Vackraste", där Peter skrev melodin och Nanne & Maria texten tillsammans. En sång som varken skivbolag eller förlag trodde på i detta sammanhang, men som skulle visa sig bli en av de största hits de skrivit. Eftersom de själva hade fullt upp med att göra promotion för sin senaste skiva, valde de att istället att spela in den med någon annan. Valet föll på Cecilia Vennersten, som Nanne hade sett på tv i Sikta Mot Stjärnorna som Mariah Carey. Det blev en andraplats för Cecilia i Melodifestivalen, bara 2 poäng efter Jan Johansen som vann med "Se På Mig". "Det Vackraste"-skivan sålde platina i både Sverige och Norge och sången vann dessutom en grammis för "årets låt" 1995. Det är f.ö, den enda schlager-låten som, fram till dags dato, har vunnit en grammis i den kategorin. Peter och Nanne blev även inbjudna året därpå till Melodifestivalen. De skrev "Den Vilda" och den här gången framförde de sitt schlagerbidrag själva. Det blev också första gången One More Time sjöng på svenska, vilket hela deras uppföljande skiva, med samma titel, blev. De vann överlägset den svenska Melodifestivalen och i Norge (Oslo), där de sen tävlade i den internationella tävlingen, kom de på en hedersam 3:e plats. Det blev också deras största hit på skiv-, och radio-listorna i Sverige sedan Highland. "Den Vilda" blev dessutom Grammisnominerad i kategorin "årets låt" 1996.

Maria och Nanne gör fortfarande spelningar tillsammans emellanåt. Bl.a har de varit i Belgien (2002) och Holland (2001) och uppträtt och dessutom har Maria varit med och körat på bl.a Bingolotto och Vänner För Livet när Nanne framförde "Fördomar". Detsamma gällde "Evig Kärlek" i Melodifestivalen 2003. I Augusti 2001 uppträdde hela One More Time på Pride Festivalen, där de framförde "Den Vilda". Dagen innan hade Nanne framfört "Avundsjuk" på invigningen av Pride dagarna. Gruppen har fram till nu släppt 11 singlar och 4 album, men det är inte omöjigt att det kommer fler skivor, för One More Time har aldrig "splittrats" utan bara lagts på is för tillfället.

tillbaka till biografi >>

 


NANNE GRÖNVALL (Efter 1997)
1998 medverkade Nanne i Melodifestivalen med "Avundsjuk" och den blev också starten på hennes solo-karriär. Det var första gången någonsin som Nanne arbetade som soloartist. Med undantag av "Kvarnen" och "Råttfångarn från Hameln" var det här också första gången som hon skrev sitt låtmaterial själv som släpptes på cd. "Avundsjuk" låg länge på både Tracks, Svensktoppen och singellistan och den uppföljande singeln "Vem som Helst" låg på Svensktoppen i över 17 veckor, där f.ö. de allra flesta av hennes singlar har gått in. Albumet "Circus Homo Sapiens" som släpptes 1998, placerade sig på albumlistan och fick topprecensioner. Ända sedan dess har Nanne haft ett rasande arbetstempo och oavbrutet rest runt och uppträtt på scener runtom i landet. "Svarta Änkan" som var den första singeln som släpptes från hennes andra solo-album "Alla Mina Ansikten" (2000), gick snabbt in på Svensktoppen och vann dessutom OGAESC's egna inofficiella melodifestival, som drivs av melodifestivalsfans i hela världen. Detta blev Sveriges första vinst någonsin.

Hennes första krogshow kom hösten 2000 då Nanne tillsammans med Gycklargruppen hade en egen krogshow, regisserad av Hans Marklund, på Hamburger Börs i Stockholm. Den 11:e mars 2001 var Nanne i London och tävlade i den engelska melodifestivalen med sången "Men", skriven av Kimberley Rew, gitarristen i Katrina & The Waves, som också skrev "Walking On Sunshine" och Eurovision Song Contest-vinnaren 1997; "Love Shine A Light".
Hennes andra solo-album "Alla Mina Ansikten" släpptes den 1:a veckan i Maj, en rockigare och mer självutlämnande skiva än den tidigare.

Under sommaren 2001 stod Nanne på scen runtom Sverige i stort sett varenda dag och flera dagar gjorde hon dubbla och till och med trippla spelningar. Våren 2002 hade hon en show på Nalen tillsammans med Bernt Egerbladh och Little Mike. Även sommaren 2002 gjorde Nanne mängder med egna jobb på scener från Dalhalla till festivaler och invigningar. Dessutom åkte hon med på "Den stora schlagerfesten" tillsammans med Christer Björkman, Richard Herrey, Charlotte Nilsson, Magnus Carlsson (då; Barbados, numera Alcazar) samt gästartister som bl.a Afrodite. Peter spelade keyboard under denna turné och det var första gången som han och Nanne turnerade ihop sedan många år tillbaks. Samma höst gjorde hon rollen som Rosa, i konsert-versioner av en nyskriven musikal om Evert Taube och sedan januari 2003 spelar hon rollen som sekreteraren Rebecca Larsén i musikalen "Hur Man Lyckas I Business Utan Att Bli Utbränd" på Intiman teatern i Stockholm. Hela föreställningen och ensemblen, inkl. Nanne, blev kritikerrosade och väldigt många från teateruppsättningen blev dessutom Guldmasken-nominerade i olika musikalkategorier. Däribland även Nanne själv, som blev nominerad till en Guldmask i kategorin "bästa kvinnliga biroll i musikal". Med så många som 6 föreställningar i veckan på Intiman, var hon tvungen att få ledigt därifrån i slutet av februari och den 1:a mars för att kunna medverka i Melodifestivalen med hennes och Peters egna bidrag "Evig Kärlek". Det blev ingen finalplats för Nanne med denna udda schlagerlåt, men hon tog chansen att få göra ett spektakulärt musikal-opera-framträdande. Trots oavbrutet fullbokat spelschema runt om i landet de senaste åren, har hon hela tiden fortsatt att ta både sång-, och teater-lektioner.

34 singlar, 10 album och ytterligare några låtar som enbart har släppts på compilation-skivor, har Nanne sammanlagt bakom sig sedan 1985 till dags dato och 11 singlar och 2 album har hon släppt som solo-artist.

tillbaka till biografi >>

 


FAKTARUTA:

Född: 18 maj 1962

Familj:
Peter Grönvall (född 20/8 1963), Sönerna Robin (1986), Charlie (1990) och Felix (1992). Robin fick Nanne tillsammans med sin förra sambo Robert. Charlie & Felix är Peters och Nannes gemensamma barn.

Bor: Täby, Stockholm

Motto:
"Var inte rädd för att misslyckas"

Som exempel vill jag gärna nämna människor som har "misslyckats" och har bemötts med folks "du ska inte tro att du är nåt"-mentalitet:

BIZET - som skrev den numera mest spelade operan i världen: Carmen. Men annat var det på premiären av denna opera 1875. Då blev den en super-flopp. Folk stog upp i bänkarna och buade och hånskrattade och många reste sig upp och gick därifrån mitt under föreställningen. Mindre än ett år senare hade Carmen nypremiär, och då blev den en enorm succé.Tyvärr fick inte George Bizet möjlighet att uppleva den vändande framgången av operan, då han dog i en hjärt-attack, den 3 juni 1875 - tre månader efter den hånade, fiasko premiären.

VAN GOGH: Vincent van Gogh är i dag en av världens mest kända konstnärer och hans tavlor är svindyra och oerhört eftertraktade. Han anses ha skapat verk som har påverkat hela det morderna måleriet och särskilt expressionisterna. Annat var det under hans levnadstid (1853-1890), när han stog där med sina nymålade tavlor. Då sålde han ingenting och var helt hänvisad till sin bror Theos ekonomiska stöd. Hans bilder pulserar av livskraft, men han levde stor del av sitt liv i slummen och dog för egen hand 1890. Så han, som så många andra, fick aldrig uppleva glädjen av sin storhet som konstnär.

J.K ROWLING: Har skrivit alla Harry Potter-böckerna, men det tog tid innan hon fick ett förlag som ville ge ut den första boken. Varenda bokförlag dömde ut den och tackade nej. "Den är för tjock för att vara en barnbok, så den kommer att vara omöjlig att sälja. Inga barn kommer att orka eller vilja läsa den" var det svar hon hela tiden fick, från dom refuserande förlagen. I dag är det en av dom största bok framgångarna någonsin!!!


Vad jag vill säga med allt detta är att bara för att saker och ting inte går bra, behöver det inte innebära att det är dåligt och så länge man vågar misslyckas, finns det nästan inga gränser för vad vi kan klara av. För misslyckas gör vi alla här i livet, vare sig i privatlivet eller i arbetslivet, men vad vi behöver lära oss är att inte skämmas över det. Det är ju dessutom misstagen vi brukar lära oss mest utav, eller hur!?! Så ta för er av livet och låt er aldrig slås ner av människor som bemöter en med attityden "tro inte att du är nåt!". Vi alla är betydelsefulla och har massor av saker vi är duktiga på, vare sig vi lyckas eller misslyckas här i livet.


Viktigast i livet:
Min familj! Barnen är livets mening för mig, tveklöst! En kärlek som helt enkelt inte går att beskriva med ord. Peter är inte bara min stora kärlek i livet utan även min bästa vän. Min mamma, pappa och moster är mina livskamrater och har alltid gett mig oerhört mycket kärlek. Jag har dessutom syskon, kusiner och vänner som också är ovärderliga i mitt liv!

Favoritmusik:
Heart, Dalbello, Clawfinger, Tori Amos, Filippa Giordano, Kate Bush.

Dessa kvinnliga artister beundrar jag:
Marie Fredriksson - inte bara är en kanon sångerska och kompositör, hon utstrålar dessutom en kombinerad styrka o sexighet som få.

Robyn - Wow, asball och beundransvärt duktig!

Lena Ph - en tjej som skriver låtar som få, som sjunger vansinnigt bra och är en otrolig allround artist med mycket humor.

Lill-Babs - en scenpersonlighet med enorm karisma och värme!
Annie Lennox - en engelsk motsvarighet till Marie Fredriksson eller tvärtom!…

Alla dessa kvinnor har det gemensamt att dom är starka, häftiga kvinnor som går sina egna vägar, är bra förebilder för andra och är oerhört duktiga artister!

Dessa manliga artister beundrar jag:
Peter - min man! - en fantastisk kompositör och producent som jag alltid är lika stolt över att få jobba med. Är dessutom oslagbar vad det gäller instrumental musik, typ filmmusik etc.

Benny Andersson & Björn Ulvaeus - Deras musik och texter är magiska. "Kristina Från Duvemåla" är överlägset den bästa musikalmusiken som någonsin skrivits och "Mamma Mia" den ultimata musikalen! Sorry, Lloyd Webber, men det här är tveklöst musikalernas mästare!!!

Markoolio - han har jobbat med otroligt mycket odds emot sig, men har med tiden visat sig vara en av våra allra bästa all-round artister. En viktig förebild för många!

Bono - en otrolig artist och dessutom en förebild som förmedlar budskap och engagemang, på ett vettigt sätt!


Samlar på:
Troll & Häxor!
Det finns en anledning till att just dessa figurer attraherar mig:
Troll ( har ett helt skåp fullt med troll av olika storlekar och utseenden!). Jag tycker att de bevisar att man inte behöver vara bildskön och fysiskt perfekt, för att ha en attraktiv utstrålning. Troll är ju faktiskt bland det sötaste som finns, trots stora öron, näsor och kulmagar!
Häxor - för att de dels symboliserar starka kvinnor som genom århundraden utsattes för andra människors hetsjakt och dels för att det visar hur man genom alla tider i sagor, etc förknippar vackra tjejer med godhet och fula kvinnor som häxorna, som falska, ondskefulla varelser. Inte finns det väl en enda god fe i någon saga, som har lång krokig näsa med vårta på eller en krum kroppshållning. Fula kvinnor kan också ha ett stort gott hjärta, vara ashäftiga och är värda att älskas! Så Länge Leve Häxorna!!! :)

Min bästa pryl:
Min bärbara dator är ovärderlig yrkesmässigt och min allt-i-ett-mobiltelefon (med både kalender, mail, internet, ordbehandlingsprogram, röstinspelare och mobiltelefon) är också beroendeframkallande i jobbet. Jag är ingen pryloman för övrigt, men just dessa saker underlättar mitt arbetsliv så oerhört. Att flacka o fara så mycket som jag gör i jobbet och då kunna ha tillgång till dessa saker, när, var och hur som helst, är fantastiskt.

Favorit-fordon:
Hot Rods och Harley Davidson


NANNE OM…

Feminism: Jag förvånas fortfarande över hur så många män kan vara omedvetna om de skilda förutsättningarna för män och kvinnor i vårat samhälle. Lika förvånad blir jag över att så många kvinnor lullar runt i livet, lyckligt omedvetna om detta faktum också. Feminism är självklart för mig, men det är viktigt att även framhäva min stora kärlek till alla fantastiska män som finns här i världen. I kampen om jämlikhet och att kvinnor och barn inte ska behöva utsättas för vare sig fysikt eller psykiskt våld från män, är det även enormt viktigt att påminna om att världen faktiskt också kryllar av massor av goa, kärleksfulla killar och karlar. För hat, förbittring och att dra alla över en och samma kam, löser inga problem, utan försämrar ännu mer relationer och kommunikation mellan parter, oavsett vad det gäller.

tillbaka till biografi >>