2005

SWEET CHARITY
Den 9 februari 2006 har musikalen Sweet Charity premiär på Intiman-teatern i Stockholm med Nanne i huvudrollen. Handlingen kretsar kring Charity, hennes tuffa liv som nattklubbsvärdinna i slutet av 60-talet och hennes osvikliga tro på kärleken och hoppet om att finna någon att älska och känna sig älskad av.

Musikalen bjuder på fantastiska dans- och shownummer och är känd för sina hits som "Big Spender", "If They Could See Me Now" och "There's Gotta Be Something Better Than This". Shirley MacLaine hade huvudrollen när den filmatiserades i slutet av 1960-talet. Just nu spelas Sweet Charity även på Al Hirschfeld Theatre på Broadway i New York. Huvudrollen spelas där av Christina Applegate, i svensk TV känd som dottern i familjen Al Bundy i "Våra värsta år". Tidgare har Sweet Charity spelats i Sverige med Eva Rydberg och i Norge med Wenche Myhre, i respektive huvudroller .

BILJETTERNA TILL MUSIKALEN "SWEET CHARITY" FINNS NU ATT KöPA
Samma dag som biljetterna släpptes ringlade köerna runt hela kvarteret. De första ställde sig i kö redan klockan sex på morgonen. Intresset för biljetter signerade av Nanne Grönvall var enormt, och Nanne hade fullt upp under de två timmarna som hon fanns på plats på Intiman i samband med biljettsläppet.
Wallmans nöjen: Här hittar du mer information om musikalen.
Ticnet: Här kan du boka biljetter till Sweet Charity

VECKOREVYNS VäLGöRENHETSKAMPANJ
Under Juli månad deltog Nanne i Vecko Revyns välgörenhetskampanj med ett självporträtt, som hennes sminkös Kia Wennberg och Nanne målat tillsammans. Tavlan auktionerades ut och gick för priset 4150:- där alla pengarna gick oavkortat till BRIS.

Nanne med självporträtt

FANTASTISKA FöRSäLJNINGSSIFFROR
I somras hade både samlingsalbumet och singeln "Håll Om Mig" sålt guld.

SINGEL NUMMER TVå
"Om Du Var Min" / "Sträcker Mig Mot Himlen" släpptes i juni. Den innehåller en ny mix av "Om Du Var Min", 3 olika mixar av "Sträcker Mig Mot Himlen" och en ny remix-version av "Håll Om Mig".

SE NANNE SJUNGA AVUNDSJUK!
Denna och andra gamla melodifestivalsklassiker finns på SVT:s båda jubileums-DVD Melodifestivalen 50 år Vinnarna och Melodifestivalen 50 år Favoriter. På den förra hittar man naturligvis One More Times "Den Vilda" och på Favoriter finns bland annat Sound of Musics "Alexandra". Båda DVD finns att köpa på www.cdon.com

SåNGTEXTER TILL SAMLINGSSKIVAN
Du kan ladda ner samtliga texter till samlingsskivan här.

"HåLL OM MIG" IN SOM ETTA
"Håll Om Mig" gick direkt in som etta på både Singellistan och Svensktoppen och som tvåa på albumlistan när de släpptes i Mars och nu, dryga halvåret senare, klättrar singlarna fortfarande på flera radio- och försäljnings-listor. Just nu ligger bägge Nannes släppta singlar från samlings-albumet, "Håll Om Mig" och "Om Du Var Min", samtidigt på Svensktoppen.

Nanne GrönvallNANNE GRöNVALL RäDD
Nanne växte upp med alkoholmissbruk omkring sig och hon kände sig ofta rädd och ledsen inombords. Och eftersom hon trodde hon var ensam om sina problem så pratade hon heller aldrig om det. Men det gick bra för Nanne ändå, och senare i livet fick hon också reda på att flera av hennes kompisar hade liknande problem när de var små.

NANNE TVåA I MELODIFESTIVALFINALEN
Nanne hamnade alltså på en hedrande andraplats i finalen av Melodifestivalen. Hon kommer att ge sina personliga reflektioner över sina upplevelser här på hemsidan inom kort.

TEXTEN TILL HåLL OM MIG
Här hittar du texten till Håll Om Mig, Nannes bidrag i melodifestivalen 2005 och guldsäljande singel.
Musik: Nanne Grönvall
Text: Pling Forsman och Nanne Grönvall

BRIS-KAMPANJ:
Nanne delog iBRIS (Barnens Rätt i Samhället) idolkorts-kampanj. Läs mer om detta på BRIS hemsida!

SOMMAR-TURNÉER:
Under sommaren 2005 turnerade Nanne med både Rhapsody In Rock och Rix Fm. Dessutom gjode hon egna spelningar.

NANNE VECKANS RIX CD
Alltid på väg var veckans Rix CD på radiostationen Rix FM i v 44.


Nanne gästar Rix FM, Fotograf: Gill Wikander, Rix FM

NANNE På RADIO
Det är inte bara Nannes musik som fyller etervågorna, tisdagen 8 november hann Nanne med att både gästa Rix FM MorronZoo och MIX Megapol.

Nanne på scen sommar 2005
Fotograf: Tony Köhrsen
NY SKIVRELEASE
Den 19 Oktober släppte Nanne sin nya singel och fullängds-cd, den senare med titeln "Alltid På Väg". Skivan innehåller helt är nyskrivet material, hälften har Nanne själv varit med och skrivit och hälften har andra kompositörer skrivit.

Låtlista:

 1. Lyckos dig
 2. Det fanns en tid
 3. Om du var min
 4. Ensamhet
 5. Shubidudumdum
 6. Om du var hos mig
 7. Ta det man vill ha
 8. Att lära änglar segla
 9. Håll om mig
 10. Jag vill få dig tillbaks
 11. änglavakt
 12. Unik
 13. Många karlar, lite tid
 14. Jag sträcker mig mot himlen
 15. Vem är perfect
 16. Jag orkar inte älska dig längre
 17. Sitter här och älskar dig

Läs mer om singeln och kolla in konvolutet på Lionheart's site!
Läs mer om albumet och kolla in konvolutet på Lionheart's site!

NANNE På TV
Se Nanne i en reklamdrive på Discovery Channel
Eller på SVT från TV-prisgalan Kristallen. Nanne dyker upp en bit in i programmet och sjunger med Schlagerkören.

LILLA MELODIFESTIVALEN
Den 7 Oktober sändes Lilla Melodifestivalen 2005 på tv som Nanne ledde tillsammans med stå upp-komikern Shan Atci. Det var Nannes debut som programledare i tv men hon sa att det kändes tryggt att ha Shan vid sin sida, som både är proffsig och dessutom vansinnigt rolig. Läs mer om detta i hennes dagbok. Under hösten kommer Nanne även att kunna ses i tv-programmen Combo och Dobidoo.
Shan Acti & Nanne
Shan Atci och Nanne Grönvall. Foto: Bertil Ericson, Prb

NANNE VANN "National Finals Song Contest"
I juli 2005 vann Nanne National Finals Song Contest, en årlig tävling annordnad av spanska eurovisionmadrid.com, i vilken alla Schlagerfestivalsbidrag utom dom nationella vinnarna deltar. Läs mer här!

Nanne och Lars Wallin
Nanne och Lars Wallin
SIGNERADE SKIVOR
De som beställt en signerad skiva från Bengans och inte fått den signerad (dom tog slut), kan skicka konvolutet till:
Somco
ATT: Kim-"Bengans"
Rådjursstigen 7
170 76 Solna
Glöm inte att bifoga din egen adress!

HåLL OM MIG 3:e BäSTA SVENSKTOPPSLåTEN 2005
Håll om mig placerade sig som trea på listan årets Svensktoppslåtar, efter att ha legat på listan i hela 36 veckor. I toppen var det dubbelt Helen Sjöholm, med låtarna Du är min man och Gabriellas sång.

TRACKS - PLACERINGAR
Nanne blev även artist 25 på Tracks 100 bästalista för 2005. Hon blev även 7:e bästa kvinnliga artisten (efter Laleh, Anna Ternheim, Robyn, Gwen Stephani, Amy Diamond och Kelly Klarksson; men före bla Madonna, Lena Ph och Elena Paparizou). Nanne blev även 16:e svenska artisten.

Nanne på Cancerfondens bröstgala 2005
Nanne på Cancerfondens bröstgala 2005
Fotograf : Karin Thörnblom, IBL

NANNE I RUTAN
Nanne dök upp i Melodifestivalens Julspecial, som sändes den 28 dec kl. 21.00 på SVT 1, och sjöng en annorlunda version av Håll Om Mig.

GULD TILL NANNE!!!
Nya skivan hade efter 4 veckor i handeln redan sålt guld!! Wow, vilket år. Bägge albumen, "Alltid På Väg" och "20 år med Nanne", plus singeln "Håll Om Mig" har sålt guld under 2005. Dessutom närmar sig Samlings-albumet Platina! Sammanlagt har bägge albumen hittills sålts i över 100.000 exemplar.

NANNES FAVOSTäLLEN
Nanne listar sina favoritställen i Stockholm. Läs mer här!

BILDARKIVET
Bildgalleriet har fått sig en "Extreme Makeover" med massor med nya bilder på Nanne samt tre stycken wallpapers/skrivbordsunderlägg. Välkomna in!

LABYRINTS LåTKALENDER
Bakom lucka nr 6 hittar vi Nanne och Håll Om Mig

RHAPSODY IN ROCK På DVD
Robert Wells sommarturné Rhapsody in Rock, där Nanne medverkade, finns nu på en DVD som innehåller delar av konserten. Observera att Nanne's Håll Om Mig INTE är med. DVD:n finns bla på Ginza.

NANNE HJäLPER HEMLöSA KATTER
Nanne medverkar i Katthemskalendern 2006, en kalender som säljs för att samla in pengar åt Stockholms Katthem, som tar hand om små kissar som inte har nån stans att bo. För Nanne, som är uppvuxen med katt, är det självklart att ställa upp. Hon hade gärna haft en egen katt, men nu går det inte då maken Peter är allergisk. Andra medverkande är Svennis och Arne Weise.

OCH NU BLIR DET REKLAMFILM:

2004

JULSHOWER 2004
Under november och december 2004 var Nanne ute och spelade i två olika julshows-sammanhang. Den ena var "Christmas Girls" som hon körde tillsammans med Charlotte Perelli och Gladys Del Pilar i Krisitianstad.

TEXTER OCH ACKORD...
...har uppdaterats. Nu finns det även ackordsanalys till låtarna "Konstnär" och "Vi är dom tuffaste..."

NU FINNS DET ETT NANNE-FORUM...
...där du har möjlighet att diskutera med andra Nanne-fans. Forumet hittar du här.

SKIVSLäPP
Den 7:e juli 2004 släppte gospelkören Joybells en ny cd med namnet ”What A Wonderful World”. Med på skivan finns flera gästsångare, däribland Nanne som sjunger ”Swing Low, Sweet Chariot”. Anne-Lie Rydé, Björn Skifs, Jan åström, Robert Wells, Fame, La Gaylia Frazier och Sahlene medverkar också på cd:n. Vill du veta mer om denna skiva så kan du gå in på Nanne-forumet och läsa Jennies inlägg om cd:n.

2003

"Hur man lyckas i business, utan att bli utbränd"

I januari 2003 gjorde Nanne debut som musikalartist. "Hur man lyckas i business, utan att bli utbränd" hette uppsättningen på Intiman i Stockholm, där Nanne spelade en av rollerna som sekreteraren Rebecca Larsén. övriga medverkande var: Jakob Stadell, Hanna Hedlund, Ulf Brunnberg, Ewa Roos, Micke "Svullo" Dubois , Fredrik Dolk m.fl. Sammanlagt bestod ensemblen av 16 personer, 9 skådepelare och 7 dansare.

Föreställningen spelades under hela 1,5 år fram till den 8:e maj då de spelade den 210:e och sista föreställningen.
Recensionerna har varit fantastiska och samtliga i ensemblen har blivit lovordade i denna uppsättning av "Hur man lyckas i business…":

Nanne blev dessutom guldmasken-nominerad för "bästa kvinnliga biroll i musikal"!
Många andra i ensemblen blev också nominerade och Kim Soulocki och Eva Roos vann varsin guld-mask!

"Nanne Grönvall är inte bara en av scenens bästa sångare - hon är duktig komedienn." skrev Aftonbladets Jens Peterson.

Anders Björkman på Expressen skrev: "Musikaldebutanten Nanne Grönvall är lysande - och det hade jag väntat. Bra skådespeleri, stor scennärvaro, publikkontakt och tung röst."

"Nanne Grönvall sjunger bra, har utstrålning och känns som en mini-Liza Minelli" skrev Marcus Boldemann på Dagens Nyheter.

"En ordentlig överraskning är Nanne i sin musikaldebut där hon visar att hon också är en bra skådespelare": Gaby Wigart på Svenska Dagbladet.

Stafan Andersson på Gefle Dagblad: "Nanne Grönvall gör en strålande debut som musikalartist"

"Att Kim Sulocki hör till musikalgängets elitserie visste vi redan. Dit sällar sig nu också Nanne Grönvall, som inte bara visar sina sångliga framfötter utan också avslöjar en framgångsrik scenisk ådra": Patrik Uhlman, Eskilstuna Kuriren/StrengnesTidning

"Nanne Grönvall är både rolig och proffsig att se på": Sundsvalls Tidning

"Nanne visar bett och skärpa i sin musikaldebut" skrev Harald Hultman

 
 

KöP MUSIK
Här hittar du Nannes musik

 


 

Nyhetsarkivet 2006

Nyhetsarkivet 2007