TV:
Den 23/12 medverkar Nanne i Bingolottos Uppesittarkväll pÅ tv4 kl. 19.35-24.00. Hon kommer att bÅde sjunga och sitta med i rimstugan under kvällens lopp.

NANNE - ÅRETS ARTIST:
Den 10/11 fick Nanne Stallbrödernas pris som Årets Artist för sina insatser pÅ musikalscenen som Sweet Charity. www.expressen.se/index.jsp?a=787970.

NANNE - AMBASSADöR FöR MIN STORA DAG-STIFTELSEN:
Nanne har blivit utsedd till ambassadör för stiftelsen "Min Stora Dag" vars uppgift är att förverkliga svårt sjuka barns önskedrömmar som t.ex kan vara att få gå på konsert med favoritartisten, fÅ en egen ponny eller en efterlängtad docka, träffa sina idrottsidoler eller åka MC på motocrossbana! En "Stor Dag" är ett avbrott i tillvaron när sjukhusdagarna är långa och behandlingarna mycket svåra. H.K.H. Prinsessan Madeleine är beskyddare av Stiftelsen MinStoraDag och andra ambassadörer för denna stiftelse förutom Nanne är: Kajsa Bergqvist, Martin Timell och Tobbe Blom. Du kan läsa mer om detta under: www.minstoradag.org.

NY CD I VÅR:
Nanne kommer att släppa en ny cd-skiva i vÅr. Första singeln blir "Jag Måste Kyssa Dig" från
Melodifestivalen och bÅde den och albumet kommer att släppas i mÅnadsskiftet februari-mars.


Nanne tillsammans med andra medverkande i Melodifestivalen (från vänster till höger):
Svante Thuresson, Anne-Lie Rydé, Nanne, Pling Forsman, Nannes lillebror Eddie och Måns Zelmerlöw.

Melodifestivalen '07
Nanne kommer att framföra det egna bidraget "Jag Måste Kyssa Dig" (Musik: Nanne & Peter Grönvall, Text: Ingela "Pling" Forsman) i Melodifestivalen 2007. Startfältet blir hårt nästa år. Tommy Nilsson, 1989 års vinnare med En Dag och Anna Book från Let's Dance är några av de tävlande.

Den senare har Nanne mött en gång tidigare, 1986, då Anna tävlade med ABC och Nannes grupp Sound of Music framförde Eldorado.

Vi får även se Addis Black Widow, After Dark, Regina Lund, Therese från Drömhus samt ett återförenat Lustans Lakejer. Dessutom dyker Alcazarpojkarna Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson upp i festivalen igen, dock som konkurrenter till varandra denna gången.

Magnus är för övrigt en av dem som Nanne kommer att tävla mot i deltävling 3 som går av stapeln lördagen den 17 Februari i Örnsköldsvik (Swedbank Arena).

Läs Mer!

TV:
Den 23 December kommer Nanne att medverka i Bingolottos Uppesittarkväll.

SWEET CHARITY:
Nu är det endast en månads speltid kvar av musikalen Sweet Charity och den har hela hösten gått för utsålda hus. Då många familjer hört av sig och velat gå på föreställningen och efterfrågat familjerabatt då det blir väldigt dyrt att gå en hel familj på teater, så erbjuder nu Intimanteatern ett familjepris "4 biljetter för 900:-" på 4 matinéförställningar (kl. 15.30): 2, 3, 10 & 16 december. Kan bokas på telnr: 08-30 12 50.

Nanne i Amelia
Håll utkik efter nr 26 av magasinet Amelia (I butik 6 december), där berättar Nanne om sin jul.

Välgörenhetskonsert
Nanne medverkar i en välgörenhetskonsert till förmån för Rädda Barnens Kriscentrum för barn utsatta för våld och sexuellt utnyttjande. Konserten genomförs i närvaro av DDMM Konungen och Drottningen.

Plats: Stockholms Konserthus
Tid: Måndag 20 November kl 19:20
Övriga medverkande bla Kalle Moraeus, Malena Ernman, Anders Ekborg samt delar av ensemblen från Mamma Mia! musikalen
(Biljetter: Konserthusets biljettkassa samt www.johanniterhjalpen.se) UTSÅLT !!

rosa band galan
Se Nanne's uppträdande och läs mer om hennes medverkan i Rosa Bandet-galan:

nannes låt tävlar i melodifestivalen
Nanne har varit med och skrivit en av låtarna som tävlar i 2007 års upplaga av Melodifestivalen! Låten Jag måste kyssa dig är skriven av Nanne och Peter tillsammans med Ingela "Pling" Forsman, som var med och skapade jättesuccén Håll om mig. Läs mer här!

fan forum
Ett forum för fanklubbar av alla de slag, inklusive en Nanneklubb (3:e största)
fanforum.se

läs om nannes återkomst i sweet charity här
www.expressen.se/index.jsp?a=709852

SE NANNE PÅ TV
Nanne medverkar i TV 4:s Nyhetsmorgon kl. 07.45 Måndagen den 2 oktober. Läs mer här!

NANNE ÅTER PÅ TEATERSCENEN:
Den 6:e oktober har musikalen Sweet Charity nypremiär på Wallmans Intiman, Stockholm.

SWEET CHARITY-succén fortsätter i höst!
Nanne Grönvall-vilken entertainer!! skriver pressen.

Musikalen är en storartad historia om den kärlekskranka Charity (Nanne Grönvall), somär anställd som glädjeflicka hos bitchiga Jackie (Grynet Molvig). Charity drömmer om gammeldags romantik, men inleder gång på gång förhållanden med olika män (bl.a. föreställningens charmörer Kim Sulocki och Rafael Edholm).

Fräcka, häftiga dansnummer ger Broadwaykänsla och föreställningen är en rivig show av högsta klass för såväl gammal som ung.

Fredagar & lördagar kl 19.30 samt lördagar & söndagar kl 15.30

Köpta biljetter bytes eller återlöses.
Biljetter går att beställa på 08-301250 eller www1.ticnet.se

Från Nanne 29/6 2006:

Tusen, tusen tack för alla hälsningar jag fått från er i gästboken, per mail och i tidningarna Aftonbladet och Expressen. Jag kan knappt beskriva i ord hur rörd jag är av så mångas värmande hälsningar. Jag önskar så att alla kunde få känna samma kärlek och uppmuntran som ni alla ger mig. Jag lovar att försöka skriva mer snart och berätta för er vad som sker. Stora kramar till er alla och tack ännu en gång för att ni finns.
Nanne Grönvall

Pressmeddelande från Nanne Grönvall 28/6 2006:

Det känns oerhört tungt och overkligt att behöva skicka ut detta pressmeddelande för att berätta att jag med omedelbar verkan ställer in alla sommarens framträdanden, däribland "The Heart Break Tour 2006". Detta efter att jag upptäckt en knöl i bröstet och nu fått bekräftat att det är bröstcancer. Det första steget blir operation snarast möjligt med efterföljande behandling. Att drabbas av detta omkullkastar hela ens tillvaro, inte minst när man som jag har en familj med tre barn.
Tillsammans har jag, min familj och mina närmaste anhöriga, en tid av ovisshet och behandlingar som väntar. Jag ber därför allra ödmjukast om hänsyn att inte söka göra några vidare intervjuer angående detta i dagsläget.

Jag kommer att ta en dag i sänder och ägna den närmsta tiden åt att tillsammans med min familj ta mig igenom det som behövs för att förhoppningsvis kunna tillfriskna snart.

Kram!
Nanne Grönvall

Nanne i Svenska Dagbladet
Nanne intervjuas i Svenska Dagbladets bilaga Magasinet lör 20 mars, där hon bland annat berättar om sina favoritplatser i Stockholms Gamla Stan. För er som vill läsa på nätet finns artikeln här: www.svd.se/magasinet. Scrolla ned en bit, till "Magasinet sid.07"! Ni behöver Acrobat Reader för att kunna läsa.

Sweet Charity i höst
Sweet Charity har nypremiär efter sommaruppehållet den 14:e september, och nu släpps biljetterna till höstens föreställningar. 3 500 "först till kvarn"-biljetter kostar endast 250:- . (Ordinarie pris 415 kr)

Stipendiat
Torsdagen 26 April tog Nanne emot Ulla Billquist-stipendiet vid eventet Årets Folkparkssommar. Ulla Billquist-stipendiet delas ut av Riksorganisationen Folkets Hus och Parker i samarbete med släktingar till Ulla Billquist. Stipendiet á 25 000 kronor går till en begåvad ung artist inom områdena teater, sång och musik. Bland tidigare pristagare finns andra Robyn, Helen Sjöholm och Lisa Nilsson. Nanne skänker prissumman till organisationen BRIS - Barnens rätt i samhället.

Motivering till priset:
2005 års Ulla Billquist-stipendium har tilldelats Nanne Grönvall "för att hon har en imponerande meritlista som rock- och schlager-artist, nu även som musikalstjärna. Hennes karriär började tidigt och har med åren ständigt utvecklats. Nanne Grönvall vågar pröva stilar, vågar överraska och bjuder generöst på sig själv i sitt artisteri. Hon utstrålar intensitet, värme och humor. Nanne Grönvall är den allra bästa förebilden för vår svenska schlagertradition."

Dagboken
Nanne kommer fortsättningen att skriva i sin dagbok på tisdagar.


Nanne och Jostein, den norske ESC-representanten i "Inför Esc 2006"

Inför Esc 2006
Nanne kommer att medverka i "Inför Esc 2006"-programmen på SVT, där hon tillsammans med en schlager-representant från varje nordiskt land lyssnar och tycker till om årets olika Eurovision-bidragen. Programmen är fyra till antalet och det första sänds den 25 april kl. 21.00.

Ungdomsrabatt på Sweet Charity
Det varit stor efterfrågan på rabatterade biljetter till Sweet Charity. Eftersom många inte har råd med det ordinarie biljettpriset om ni ska gå en hel familj eller ett gäng kompisar där samtliga fortfarande studerar, så har Wallmans beslutat om att även sälja ungdomsbiljetter till föreställningen för 195:-. Dessa biljetter går att beställa på telefonnummer: 08-30 12 50. OBS att du måste vara under 16 för att få köpa ungdomsbiljett.

Platina
"20 År Med Nanne" har nu sålt platina! Dvs 60 000 sålda exemplar av skivan. Stort grattis till Nanne!!!

Nanne på TV
Nanne medverkade i TV-huset på kanal 1 på söndagen den 26 mars kl. 18.15, tillsammans med Rafael Edholm i ett nummer från Sweet Charity.

Folktoppen
På svt har de en röstning inför höstens säsong av Folktoppen och bl.a kan man rösta om Sveriges bästa kvinnliga artist. Så varför inte ge Nanne en röst!
Länk till omröstningen

Ringsingnaler
Här hittar du Nannes låtar som ringsignaler: (Sök på "Nanne" eller låttitel!)

autografer
För tillfället har Nanne extra mycket att göra, både med musikalen Sweet Charity, kommande TV-framträdanden och andra uppträdande, och dessutom är det mÅnga som väntar pÅ autografer, sÅ det kan ta ett litet tag. Men ha tålamod, din autograf kommer!

OBS: Autograf-förfrågningar tas ej längre emot via mail utan endast via brev inklusive frankerat svarskuvert.


Caroline af Ugglas, Lotta Furebäck och Nanne, jurymedlemmar i Floorfiller

NANNE - TV-RUTANS NYA JURYPROFFS
Nanne kan lägga till en ny titel på sitt numera proppfulla visitkort: juryproffs.

I vecka 7 medverkade Nanne i Belgiens schlagerjury för att vara med och välja ut det belgiska bidraget till Eurovision Song Contest. De hade en representant från följande länder; Irland, Malta, Cypern, Lettland och Danmark - där samtliga deltagit i den internationella tävlingen tidigare.

Nanne dök även upp i Floor Filler, i programmet som sändes den 1 mars, TV3 kl. 19. Där satt hon också i juryn, tillsammans med på Caroline af Ugglas och Lotta Furebäck.

RESENSIONER
Läs resensionerna av Sweet Charity:

MER PRESSBEVAKNING

HÄR ÄR NANNE OCKSÅ NR 1:
Labyrint listar 2005 års största hits och artister, och Nanne ligger i topp:

  1. Håll om mig - Nanne
  2. You’re beautiful - James Blunt
  3. My mumber one - Helena Paparizou
  4. Max 500 - Kent
  5. Open door - Bodies Without Organs
Hela listan här

QX-GALAN
På QX-galan belönades Nanne för Håll Om Mig som blev årets låt 2005. Ett stort grattis!!

SWEET CHARITY-REKLAM
Kolla in en Reklamspot för Sweet Charity!!

Många karlar lite tid

Ny singel: Många karlar lite tid
Provlyssna här! (real player)
Fotograf : Mats Oscarsson
NANNE PÅ RADIO
Vecka 5-6 medverkade Nanne i Lars-Åke Wilhelmssons musikalprogram om Sweet Charity.

NY SINGEL
Nya singlen Många Karlar, Lite Tid finns ute nu. Den innehåller förutom titellåten en instrumental "sjung med"-version av densamma plus Wille Crafoords Sitter här och älskar dig. Någon remix hanns på grund av tidsbrist inte med.

GRAMMISGALAN
I Grammisgalan var Nanne är nominerad till årets schlagerartist och Håll Om Mig i nya klassen Årets Ringsignal.

NANNE I PRESSEN
Nanne medverkade i Aftonbladets Söndagsbilaga 29 januari med en lång intervju. Nanne intervjuades även i lokaltidningen Mitti. (Ges ut i olika upplagor i kommunerna utanför Stockholm)

 
 

KöP MUSIK
Här hittar du Nannes musik

 


 

Nyhetsarkivet 2003-2005

Nyhetsarkivet 2007