Nanne och Roger Pontare
Nanne och Roger Pontare
28/12-05:
Hej sötnosar!
Hoppas att ni alla haft en mysig jul. Jag och min familj har haft det underbart. Vi har ätit gott och slappat och bara njutit av att alla har varit lediga från jobb respektive skolor.

På julafton var vi hemma hos Peters syster och firade tillsammans med hennes familj och med min pappa, min äldsta bror och Peters mamma och hennes make. Sen på juldagen var vi hemma och jag och min äldsta son, Robin, fixade bl. a skinkan och gjorde hemmagjord Janssons frestelse och köttbullar. Sen åt vi allihopa tills vi nästan fick magknip.

På Annandagen var Peter och jag och såg premiären av musikalen "Skönheten och Odjuret", med efterföljande premiärfest. Träffade massor av kompisar och kollegor som jag inte träffat på länge. Har ju jobbat så mycket det här året att jag inte hunnit umgås så mycket med mina vänner som jag skulle önska, så det var super roligt att träffa så många av dem.

I tisdags började vi med sång- och dans-repetitioner till Sweet Charity. Det är så vansinnigt kul och alla i ensemblen är helt fantastiska.

Har, som jag tidigare nämnt i dagboken, ingen möjlighet att svara på era meddelanden eller brev personligen per mail eller på annat sätt, men jag kan försöka svara på några av era vanligast återkommande frågor:

1: Hur lär man sig sjunga och dansa bra?
SVAR: Övning ger färdighet. Det gäller helt enkelt att sjunga och dansa ofta, länge och mycket.
2: När kommer nästa singel?
SVAR: Nästa singel blir ”Många Karlar, Lite Tid” och den kommer att släppas i butikerna den sista veckan i januari. Den kommer även att innehålla en dansremix på titellåten och dessutom en eller ett par låtar till, varav en som jag inte tidigare släppt på skiva.
3: Många undrar när jag kommer till just er stad och uppträder.
SVAR: Under hela våren kommer jag att vara på Intiman teatern i Stockholm och spela i musikalen Sweet Charity. Först i sommar kommer jag att bege mig ut i landet och turnera. Det ska bli jätte kul att få träffa många av er då. Sommarens turnélista kommer att läggas ut på hemsidan, men det blir nog först framåt maj.

Vill skicka en tanke till alla de som på ett eller annat sätt drabbats av Tsunamin. Följde tv-dokumentärerna på årsdagen och rördes till tårar av att se hur människor drabbats men också av deras mod och styrka att söka gå vidare. Livet har tvära kast, så vi måste alla försöka göra det bästa möjliga av dagen, för morgondagen vet man inget om. Vill också passa på att skicka en tanke till Micke ”Svullo” Dubios familj. Jag hoppas så på att vi ska kunna hitta en vård i Sverige och även i övriga världen, där vi kan ge människor hjälp och kraft, när våra själar är trasiga.

Slutligen; måndagsupdateringen av dagboken kan tyvärr ibland påverkas av olika faktorer som t.ex. storhelger, vilket det gjorde denna gång, men nästa vecka hörs vi på måndag som vanligt. Tills dess; Var rädda om er och var stolta över att just ni finns för att förgylla världen. Jag säger som Grynet; "Ta ingen skit!"
GOTT NYTT ÅR, ALLA MINA ÄLSKADE VÄNNER!
Puss och kram! Nanne

Nanne och Christer Björkman
Nanne och Christer Björkman vid TV-inspelningen av Melodifestivalens Julspecial
l 18/12-05
Hej!
Lovade ju att dagboken ska updateras varje måndag, så här kommer en ny liten summering av vad jag haft för mig under senaste tiden.

I helgen var jag och gigade på en julgala i Gävle tillsammans med Darin, E-type, Roger Pontare, Tommy Nilsson, Sandra Dahlberg och Elin Lanto. Det var ett kanon-gäng att jobba tillsammans med. Jag älskar Roger Pontares egna stil. Han utstrålar dessutom ett väldigt lugn – min raka motsats, med andra ord. ?

Det här var min sista spelhelg innan Sweet Charity har premiär den 9:e februari. Fr.o.m nu kommer jag enbart att fokusera på förberedelserna och repetitionerna av musikalen.

Veckan som har gått har jag börjat repetera lite koreografi och gått igenom manus till Sweet Charity. Det känns väldigt kul och spännande men också oerhört pirrigt. Jag känner att det är en stor uppgift, samtidigt är detta något som jag har drömt om att få göra – en huvudroll i en musikal som jag tycker är helt fantastisk. Jag älskar min rollkaraktär – hon är bedårande och jag ska göra mitt yttersta för att göra henne rättvisa.

Har de senaste veckorna hunnit med att bl.a gästa Bingolotto. Rickard Olsson är en lysande programledare och hela det tv-teamet där är urgoa. Det är alltid lika kul att komma dit och medverka i deras program, vilket jag och Sweet Charity-gänget förresten ska göra den 5:e februari. Då kommer vi att framföra några nummer från musikalen.

Har dessutom under de senaste veckorna bl.a varit och gästat radiostationerna mix Megapol och Rix Fm, spelat in tv för Så Ska Det Låta med Robert Gustavsson och Svt:s Melodifestivalens Julspecial, haft första manusgenomläsningen med alla som ska vara med i Sweet Charity och dessutom haft en pressdag för samma musikal, gjort fotograferingar och intervjuer med bl.a Tore Börjesson för Aftonbladets bilaga, uppträtt med Povel Ramel, Babben Larsson, Jill Johnson, Mats Ronander, Mikael Rickfors, Jan Johansen och har även gjort julshower i Göteborg, Stockholm och Malmö med Loa Falkman, Peter Jöback, Petra Nielsen, Jan Bylund och Åsa Fång. Petra blev en nyvunnen vän under denna turné. Vi kommer definitivt att fortsätta hålla kontakten även privat.

Var även, tillsammans med Loa Falkman och gästade Lotta Engberg och Curt-Erik Holmqvist d. 4/12 på deras jul-allsång på Liseberg i Göteborg. Ni kan läsa mer om det på länkarna: http://expressen.se/index.jsp?a=482542
Och
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=246728
Det var packat med folk – publikrekord för Jullotta, trots kylan. Det kändes nästan magiskt att få stå där på scenen i full vintermundering och uppträda bland upplysta träd och hus och däribland massor av glada människor som sjöng för full hals. Det var dessutom kul att få köra "Midnatt Råder" i den tappning som jag en gång spelat in med Michael B. Tretow - dvs en ganska annorlunda sådan.

Nej, nu ska jag krypa till kojs. Klockan är 2 på natten och jag ska upp 8 på morgonen med en fullspäckad arbetsdag.

Jag vill slutligen önska er alla en god jul. Hoppas att ni får det lugnt och skönt och mysigt. Tyvärr är det inte alla förunnat. Jag är ofta lite kluven inför julen. Det finns så mycket vackert och fint med denna tid, men det är också en tid då de som är ensamma känner sig mer ensamma än någonsin och det är dessutom ofta förknippat med familjetragedier i samband med alkohol och elände. Till alla dem vill jag skicka en tanke. Jag hoppas på, när mina barn blir lite större, att kunna ha ett hus att tillbringa jul- och nyårshelger där barn som hamnat i familjekris på ett eller annat sätt kan få komma och fira jul i en lugn och kärleksfull miljö. För vart ska polis- och sociala myndigheter ta vägen med barn som far illa under dessa helger hemma och inte har någonstans att ta vägen? Men som sagt var, i dagens läge kan jag tyvärr inte göra något annat än skicka dem en tanke.

På samma sätt vill jag skicka er alla en stor bamsekram för all er support under året. Jag är så obeskrivligt glad för detta. Jag hoppas att ni får en underbar jul med era nära och kära.

Själva ska jag och familjen bara koppla av och umgås och försöka göra så lite som möjligt förutom att äta gott, se bra filmer och framförallt brukar vi spela massor av sällskapsspel under dessa dagar; Drakborgen, Talisman och en massa andra roliga brädspel.

Stora pussar och kramar till er alla. Var rädda om er.
GOD JUL MINA SÖTA, ÄLSKVÄRDA VÄNNER!
Ps: Jag vet att jag tjatar, men glöm aldrig att ni är värdefulla och helt unika.

Nanne och Lars Wallin
Nanne och Lars Wallin
16/12-05
Hej raringar!
Tack för alla era mail och meddelanden i gästboken. Jag hinner, precis som jag vid flera tillfällen tidigare nämnt, inte besvara era mail personligen, hur gärna jag än skulle vilja, men jag läser dem och ska här försöka besvara era vanligaste frågor i gästboken.
1: Har du msn?
SVAR: Nej, jag har ingen msn.
2: Skulle jag kunna få din autograf / vad är din adress jag vill skicka ett brev?
SVAR: Ni kan skriva till vårat företag:
Somco AB
Rådjursstigen 7
170 76 Solna
3: Hur långa är dina hårextensions och hur gör man såna och är det dyrt?
SVAR: Jag har numera hårförlängning som är fastsatt i håret och sitter kvar där 3-5 månader innan man måste göra om det. Men om man vill pröva att förlänga håret bara vid ett eller ett par tillfällen så skulle jag vilja råda om att köpa löshår på en perukshop eller liknande. Det finns i olika prisklasser och där i affären kan de visa hur man sätter i det i håret och vilken typ av fastsättningar som passar ens egna hår bäst.
4: Hur lång är du?
SVAR: Jag är 157 cm.
5: Tycker du att skolan var tråkig när du var liten?
SVAR: Både och. Jag älskade vissa ämnen, som engelska, svenska, tyska och gymnastik, men hoppade kanske inte lika högt av glödje av vissa andra ämnen. Jag trivdes dock i skolan med mina vänner osv men var i högstadiet ganska skoltrött. Jag valde ändå att gå i gymnasiet, för att få en utbildning, vilket jag är glad över i dag att jag gjorde.
6: Hur känner du det när du ska stå på scenen?
SVAR: Jag älskar att få sjunga och uppträda, det är ett starkt behov för mig för att få uttrycka känslor vare sig det gäller glädje eller sorg. Musik är lika viktigt för mig som syret vi andas och att få möta en härlig publik är en obeskrivlig adrenalinkick!
7: Jag är väldigt kort och har svårt att hitta klänningar som sitter snyggt på utan att jag ser alldeles för kort ut. Jag undrar vart du köper din klänningar från?
SVAR: Jag handlar dem i olika affärer. Klänningar finns nästan alltid i olika längder men om du hittar någon modell som du gillar men tycker att den är för lång så är det ju bara att korta den – om du syr själv eller lämnar in till en skräddare som syr upp den åt dig.
8: Din konsert med Sweet Charity - går den bara i Stockholm eller ska du komma till Göteborg också? När kan man köpa biljetter?
SVAR: Sweet Charity är en teatermusikal som kommer att gå på Intiman teatern i Stockholm fr.o.m den 9:e februari och fortsättningsvis under hela våren. Det finns inga planer på att den ska sättas upp i Göteborg. Biljetter går redan nu att få tag på, på ticnet.se. Men under sommaren kommer jag att vara ute och spela och uppträda, så har ni inte möjlighet att komma till Stockholm så kommer det definitivt att dyka upp spelställen som ligger nära där ni bor.
9: Blir du inte lessen om nån säger att du e kass?
SVAR: Nej, man kan inte vara alla till lags och det hoppas jag att ni känner också. Lägg ner tid och energi på de människor som ger er glädje i livet. Dessutom, så länge det är yrkesmässigt menat, så har jag faktiskt ett jobb som är väldigt utsatt för åsikter och jag skulle aldrig kunna gå och inbilla mig att ALLA tycker att jag är bra. Däremot är jag obeskrivligt glad och tacksam över alla positiv respons jag får av så många underbara människor. Jag skulle önska att alla, oavsett yrke, skulle kunna få känna samma uppmuntran, stöd och älskvärdhet som jag får uppleva av er alla.

...Det här är bara några av alla frågor som dykt upp i gästboken och brev som kommit till Somco. Tyvärr har jag inte möjlighet att svara på alla era frågor. Men jag ska i någon av de kommande dagböckerna försöka svara på fler av era frågor.

Som ni ser har bildsidan gjorts om. Massor med nya turnébilder och andra bilder har lagts in och updateras hela tiden. Vi har dessutom gjort en bildmapp med bilder på många av er som jag möter ute på mina spelningar och resor runt om i landet. Även bilder på några av de teckningar och annat som ni skickat eller gett mig när vi möts när jag är ute på jobb, finns och kommer även fortsättningsvis att dyka upp på sidan.

Dagboken kommer fortsättningsvis att updateras varje måndag. Det kommer då att bli kortare men aktuellare dagboksanteckningar än vad det ibland har varit tidigare, när det ofta gått flera veckor mellan varje ny dagboksanteckning. Men som sagt var, i fortsättningen kommer den att updateras varje måndag. Nästa gång ska jag berätta lite om vad jag har haft för mig de senaste veckorna.
Puss och kram för den här gången!
Hörs på måndag!

Från Sweet Charity-rep
Från Sweet Charity-rep
Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends
22/11-05
Hej raringar!
I dag fick jag veta att min nya skiva "Alltid På Väg" redan sålt GULD! Det känns helt makalöst att den redan efter 4 veckor har sålt över 30.000 exemplar, som är gränsen för guldskiva! Det är få artister förunnat att få sälja så mycket skivor så fort. Det känns helt otroligt att bägge albumen som jag släppt detta år plus singeln Håll Om Mig, sålt guld och att dessutom samlings-skivan plus singeln fortfarande säljer så bra att de närmar sig platina. Jag känner mig så oerhört stolt och glad och framförallt väldigt tacksam över att så många av er fortsätter att följa allt jag gör yrkesmässigt. Tack snälla söta ni!

Det är också så kul att få träffa så många av er ute på spelningar osv. Ni är så söta och älskvärda. Bildsidan här på hemsidan kommer få en ny struktur, där det bl.a kommer att finnas bilder på många av er som jag träffar när jag är ute och spelar.

Som ni märker har hemsidan fått en mycket mer kontinuerlig uppdatering. Det är hela tiden på gång med nya bilder och annat, som t.ex One More Time-videosarna (Highland, The Dolphin och Song Of Fête) som vi snart hoppas äntligen kunna ha i rätt format för att kunna lägga ut på hemsidan.

Jag ska sätta mig en kväll inom kort och försöka svara på de vanligaste frågorna i gästboken. Jag hinner dock inte svara er personligen och detsamma gäller alla brev jag får. Jag läser era meddelanden i gästboken och de brev jag får, men att hinna besvara dem har jag tyvärr ingen tidsmässig möjlighet till. Det kommer in drygt 150-250 meddelanden i gästboken varje vecka och ännu fler brev och mail kommer till mig till Somco. Så sammanlagt kommer det in mellan 1500 och 2000 brev, mail och gästboksmeddelanden i månaden. Med tanke på det fullspäckade arbetsschema jag har kombinerat med att den lilla fritid jag för tillfället har, ägnar jag 100% åt min familj. Så tack alla ni som hör av er, men hur gärna jag än skulle vilja besvara era brev och mail, så är det tidsmässigt helt omöjligt.

Jag vill också passa på ännu en gång att tala om att jag inte har msn, vilket är en ständigt återkommande fråga i gästboken.

Jag har, som många av er kanske märkt, äntligen skaffat en kamera som jag inte bara har med mig på mina resor, utan faktiskt även använder, vilket jag varit dålig på att göra även de gånger jag har haft med mig nån kamera! Det finns även videofunktion i den nya kameran, som ni nog sett här tidigare i dagboken, och jag kommer att fortsätta dokumentera mina resor och jobb etc genom egna bilder och videos.

Här kommer en summering vad som hänt arbetsmässigt efter Undicibåtresan och Bröstcancergalan, som jag skrivit om senast.

Den 27/10 gjorde jag ett kort uppträdande i Stockholm varpå jag därefter åkte ut till Bromma flygplats och flög kl. 19.00 till Göteborg där jag sedan uppträdde i Göteborgs Hamn kl. 21.30 tillsammans med gruppen Playboys. Nästa dag, d. 28/10 kom en taxi kl. 9.00 och hämtade mig på hotellet och körde mig till Landvetter, för att åter flyga tillbaks till Stockholm. Åkte hem en stund, för att sedan åka in till stan för en fotografering och intervju med Allas Veckotidning kl. 15 och därefter kl. 17.30 stod jag på scenen igen. Efter uppträdandet bar det av hem och en myskväll med familjen.

Nanne och Anne-Lie Rydé
Nanne & Anne-Lie Rydé
Morgonen efter, lördagen den 29/10, gick jag upp kl 7.00 och en och en halv timma senare stod jag ute på Arlanda med alla mina väskor, på väg till Piteå. När jag landat var schemat fullspäckat: Gjorde en telefonintervju med tidningen City på väg från Piteås flygplats till Luleå där jag skulle vara på ett jobb kl. 13 och sen ytterligare en intervju och sen åter tillbaks till Piteå för att hinna soundchecka inför kvällens spelning tillsammans med Anne-Lie Rydé och Shirley Clamp. Det är fantastiskt roliga tjejer att jobba tillsammans med. Detsamma gäller Sonja Aldén som var med och körade och som ska vara med i Melodifestivalen nästa år. Hon kommer att kunna gå hur långt som helst. Hon är inte bara en super begåvad sångerska utan har dessutom en bedårande utstrålning på scenen.

Playboys var som vanligt med och kompade. Det var fullsatt på Piteå Havsbad där vi spelade och publiken var toppen. Det kändes lite nostalgiskt att vara där, för 18 år tidigare när vi var ute och turnerade med våran dåvarande grupp Sound Of Music, så var det just på Piteå Havsbad som Peter och jag berättade för de andra i bandet att vi blivit tillsammans.

På natten, efter spelningen med Anne-Lie och Shirley, satt jag och killarna i bandet uppe ett tag och pladdrade. Vi har alltid så oerhört roligt ihop, så jag älskar att spela och umgås med detta glada band, vilket jag har gjort under ett par år nu.

Nästa morgon bar det iväg kl. 10 till Skellefteå där jag var på jobb, bl.a några intervjuer och sen bar det vidare iväg till Umeå för ett uppträdande och därefter planet hem på kvällen. Mmmmm, vad mysigt att få sova hemma.

Dagen efter, måndagen den 31/10, var jag förbi en snabbis på kontoret. Har ju inte hunnit vara där nånting på evigheter, så det var hur mycket som helst att gå igenom - fakturor, mail, brev... ..visste knappt vilken ände jag skulle börja. Började dock med det tråkiga - fakturorna, och övergick därefter till att läsa era rara brev och titta på alla teckningar och foton och allt annat som ni skickat till mig. Sen gick Kim och jag igenom mail som hon sedan kunde besvara, efter att vi gått igenom dem.

Sen åkte jag till Grand Hotel och uppträdde där på kvällen på OS-galan tillsammans med 3D, som jag också jobbat med i flera år. De är supergoa och duktiga tjejer. Martin Stenmark och Fame uppträdde där också. Dessvärre hade en kraftig förkylning kombinerat med att jag jobbat fruktansvärt mycket, satt sig på rösten, så jag fick sjunga upp ordentligt för att överhuvudtaget få i gång mina stämband som mycket motvilligt vaknade till liv igen. Jag är väldigt bortskämd med att de funkar, oavsett om jag är förkyld, febrig osv, men de går väl igång på ren jäkla envishet. Hee!

Efter showen fick vi alla hälsa på kungen och sen bar det direkt hemåt för hesa fru Grönvall. Säng- och röst-vila helt enkelt. Zzzzzzzz....

Nästa morgon, d. 1/11 åkte jag iväg och repeterade med några ur Sweet Charity-gänget och PM som är koreograf i denna musikal. Det är första gången vi jobbar ihop, för jag brukar ju alltid jobba med Roine Söderlundh, som gjort koreografin till både Avundsjuk, Evig Kärlek och Håll Om Mig. Men PM är, precis som Roine, en helt outstanding koreograf. Jag känner mig jätte trygg med honom trots att vi aldrig har jobbat tillsammans tidigare.

Vi repeterade hela dagen sång och danssteg, inför en liten testföreställning vi skulle göra för lite inbjudna människor på Intiman-teatern.
På kvällen var jag hemma med familjen.

Onsdagen d. 2/11 bar det iväg till Malmö för ett uppträdande med bl.a Nick Borgen med en efterföljande ledig dag faktiskt. Ägnade den åt att fixa med mail, papper och repetera lite texter inför kommande spelningar och Sweet Charity-låtarna och -koreografin. Men framförallt så var jag hemma med familjen och bara tog det lugnt, åt god mat, umgicks och kollade film framåt sena kvällen, som Peter och jag ofta gör när vi vill varva ner efter en lång och många gånger hektiskt dag. Vi tittar gärna på Star Trek, som vi båda gillar jätte mycket och har köpa de flesta dvd-boxarna, som finns från de tv-serierna. Då kurar jag in mig i Peters famn och inte alltför ofta somnar jag där med huvudet i hans knä. Åh, vad det är mysigt att ha en make som honom.

Fredagen den 4 november bar det iväg till Örnsköldsvik, där jag på kvällen skulle spela tillsammans med Anne-Lie och Shirley igen. Kl. 21.30 började showen och först efter kl. 24.00 kom vi från spelplatsen och började åka de 16 mil som är till Sundsvall, där jag skulle övernatta på ett hotell för att sedan flyga kl. 7 på morgonen till Stockholm och där sen byta plan och åka vidare till Karlstad för att medverka i Bingolotto. Kom fram till hotellet kl. 2 på natten, tog en dusch och sov sen de få timmar jag hann att sova innan det var dags att stiga upp kl. 6 på morgonen igen. Bingolotto - here I come! Men det blir i nästa dagbok.

Pussiluss på er allihopa söta, goa hemsidebesökare.

17/11
Hej igen!
Här kan ni kika hur Hanna & jag hade det i vår hytt på Undicipartybåten... ;-) en trevlig liten dogmarulle! Läs mer om denna resa från dagboksanteckningen den 7/11!


Fotograf : Mats Oscarsson
12/11
Fortsätter här med min sena uppdatering av dagboken, dag för dag:
25/10: Undicipartybåten skulle inte vara i hamn i Stockholm förrän kl. 15.30, så vi kunde gott och väl sova ut. Min filmstjärnevackra Hanna vaknade dock med en smärre chock - hon hade fått en inflammation i ögat så det var helt svullet. Hon kunde knappt få upp ögat och såg plötsligt mer ut som en oavbrutet flirtande boxar-Hanna. Senare fick vi veta att hon faktiskt fått en finne i ögat. DÅ var det inte roligt, men så här i efterhand skrattar vi gott åt att hon faktiskt fick en finne i ögat på fin(n)-landbåten. Haha!

När vi väl kom i hamn var det stressigt som sjutton för min del, för jag hade drygt 20 min på mig att ta mig till Globen där vi skulle repetera inför kvällens tv-sända Rosa Bandet galan. Precis som alltid vill alla av omgående, vilket gör att det blir kaos när samtliga passagerare trängs med alla sina väskor och backar med öl och annat som de bunkrat upp med från tax free shopen, i de smala landgångskorridorena på väg ut i friheten. Jag försöker stressat att kryssa, likt Stenmark i pisterna - dock inte lika snyggt och smidigt som honom, mellan alla hoppackade resenärer. Under tiden, ringer de från TV-studion och undrar om jag är på g... ..Streeeeessssss!!!

När jag väl kryssat mig ut i friheten har det börja regna och dessutom finns det inte en enda taxi ledig.....PANIIIIK! Jag håller helt enkelt på att missa TV-repetitionen. Då dyker Tomas Brolin upp som en räddande ängel och frågar om jag vill ha lift. OM jag ville!!!! Fick lift med honom och några andra, i en 8 meter lång vit limousine. Jo, jo, det blev till att anlända diskret till Globen. :-) Jag såg väl lagom glamourös ut i denna vackra bil, där jag satt med stressad blick, hårdtuperat, rufsigt, regndränkt hår och totalt osminkad. Vet inte om chocken lagt sig för mina stackars medpassagerare ännu, där jag satt och såg ut som en blandning mellan Gollum och Marilyn Mansons okända osminkade syster. När jag tackat för skjutsen och rusade vidare in i tv-studion så åkte Tomas och de andra vidare till Undici, där festen fortsatte ytterligare ett dygn. Tack Tomas för en supertrevlig fest och för räddningen till att hinna med repetitionen och även för den glamourösa ankomsten till Globen. ;-)

När jag kom in i tv-studion så såg kameramännen lika chockade ut - de har ju heller aldrig sett mig helt osminkad och med ett svintotuperat hår som hängde i blöta klasar längs med huvudet. Repetitionen hann jag dock precis med. Vi gjorde ett medley med "Om du var min", "Håll om mig" och "Lyckos dig". Tyvärr blev tv-ljudet fruktansvärt dåligt under just detta medley. Sångnivåerna blev jätte konstiga, framförallt på "Om du var min" och i början på "Håll Om Mig" försvann instrumenten i min "in-ear", d.v.s. en sorts hörlur man har istället för monitor på scenen, för att kunna höra bra. Men försvinner ljudet hör man i gengäld ingenting, vilket jag först gjorde en bit in i versen. Tyvärr blir det ibland tekniskt strul. Det är bara att köra på och fortsätta.

F.ö var det ett jätte trevligt arrangemang och framförallt är det ett oerhört viktigt ämne. Det är något som berör oss alla. Bröstcancer är en av de vanligaste cancerformerna och vi måste försöka göra allt som står i vår makt för att forskningen ska kunna fortskrida och förhoppningsvis leda till att cancern överhuvudtaget med tiden ska kunna bli helt besegrad. Jag tror att de flesta av oss känner eller vet någon som någon gång drabbats av cancer. Själva har jag en vän som avled i cancer för ett par månader sedan. Han var lika gammal som jag och det var fruktansvärt att passivt bara kunna stå bredvid och se på hur han kämpade på med cellgifter och strålbehandlingar och hur han vecka efter vecka rasade ner i vikt och hur hans kropp till slut inte orkade kämpa emot längre. Det är svårt att förstå varför så många goa människor rycks ifrån oss så tidigt i livet. Han var en person med stort hjärta och mycket humor.

Vi bör alla ta till vara på den tid vi har och försöka göra något positivt av det. Jag vet att det ibland är lättare sagt än gjort, men i ett liv som många gånger är tufft är det ännu viktigare att glädjas åt de positiva dagarna och de värdefulla människorna man har omkring sig. Vill därför återigen betona, det är flera av er som ofta skriver till mig och berättar hur dåligt ni mår och att de är elaka mot er i skolan eller att ni har andra problem. Jag säger som Grynet; "TA INGEN SKIT!" Prata med de som ni litar på, någon förälder eller nån i skolan, någon kompis eller att ta kontakt med en kurator eller kanske någon handlingskraftig mor- eller farförälder t.ex. Kanske kan de hjälpa er att försöka förändra er situation, men vad som än sker så får inte tiden bara gå då ni hela tiden utsätts för elakheter, genom ord eller handling, som gör att ni mår så fruktansvärt dåligt, som en del av er beskriver. Alla förtjänar att må bra och ni måste kunna få trivas med er själva och inse hur värdefulla ni är och låt ingen få er att tro något annat.

Stooooora kramar till er alla!
Nanne Grönvall


Nanne mfl i New York, tidigare i höstas för att kolla Sweet Charity.
Bild publicerad med vänlig tillstånd av Bentzer.


Fotograf: Angelica Engström
7/11 2005
Hej!
Här kommer en fortsättning på summeringen av min dagbok den senaste tiden.

24/10: Satt hela förmiddagen i telefonen, som ringde oavbrutet och försökte samtidigt både få iväg mail jag inte hunnit besvara den senaste tiden och packa mina väskor inför kommande dagars uppträdanden. Vid 11-tiden åkte jag in till stan med alla mina väskor i släptåg och repeterade koreografi på medleyt som vi skulle göra i Rosa Bandet-galan. Därefter åkte jag och körtjejerna Malin och Pia till Stefan Wåhlberg och provade en kappa som han höll på att sy till samma tv-gala och kollade även igenom deras kläder dit.

Sen bar det iväg till Viking Line båten Cinderella, där Tomas Brolins restaurant & bar Undici firade sin 5-års fest och som jag skulle uppträda på tillsammans med bandet Playboys, som är det band jag oftast spelar med. Det är ett gäng fantastiskt goa och duktiga killar och vi har kört tillsammans i många år nu. De var med i samma Melodifestival som jag, men då uppträdde de under gruppnamnet "The Nameless" med Katrina och låten &"As If Tomorrow Will Never Come".

Vi soundcheckade, dvs repade låtarna och kollade ljudet på scenen, vilket man alltid gör inför en spelning. Det är viktigt att alla hör sig själva, sin sång eller sina instrument, bra och tydligt på scenen. Framförallt sångmässigt, för annars är det lätt att skrika sig hes om man överröstas av en massa instrument så man inte hör vad eller framförallt hur man sjunger.

Fick en underbar svit på båten, som jag och Hanna Hedlund bodde i.

Hanna och jag jobbade tillsammans i musikalen "Hur Man Lyckas I Business Utan Att Bli Utbränd" och ända sedan dess är hon en av mina absolut bästa vänner. Hon har ju också varit med i Melodifestivalen ett par gånger; en gång solo med låten "Anropar Försvunnen" (ni vet; "Hallå, hallå, det här är X 22...") och sedan tillsammans med sin syster Lina då de sjöng; "Big Time Party". Hanna är en av de mest älskvärda och fantastiska människor jag känner. Jag blir alltid lika glad av att höra hennes röst på telefonen eller när vi hinner ses.

Under kvällens lopp var det lite olika framträdanden men jag höll mig inlåst på min hytt under hela kvällen och gjorde mig i ordning och laddade inför giget. Jag stänger ofta in mig på hotellrummet och är helt själv innan spelningar. Det är mitt sätt för att samla alla energi och att också sedan alltid tycka att det är kul med så mycket folk man ofta träffar hela dagarna när jag är ute och reser och efter varje spelning.

Kl. 23.30 gick jag upp på scenen och körde tillsammans med Playboys. När vi skulle spela sista låten, "Håll Om Mig" började killarna helt plötsligt spela ett annat intro istället. Jag stod som ett livs levande frågetecken och undrade vad det höll på med tills jag såg att Christer Björkman och Richard Herrey dök upp på scenen.

Då förstod jag att de dök upp för att överraska mig och i samma stund kom jag ihåg att jag faktiskt gjort samma sak mot dem för ca 2 år sedan, då de spelade på samma båt. De hade då ingen aning om att jag var ombord på den och när bandet började spela introt på Michelangelo övergick de plötsligt i Avundsjuk-introt istället och i samma stund dök jag upp på scenen som gubben i lådan medan Christer och Richard stod där som levande frågetecken - och nu gjorde de alltså samman sak mot mig. Snacka om lurad!

Efter spelningen blev jag kvar och umgicks med Hanna, Christer, bandet och en massa andra som var där. En lång och kul natt.

FORTSÄTTNING FÖLJER! ;-)

Nanne uppträder vid en signering i Skärholmen C utanför Stockholm.
Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends
1/11 2005
Hej allihopa!
10 dagar sedan jag skrev i dagboken och det har redan hänt hur mycket som helst.

Den 22/11 var jag och uppträdde med låtarna "Lyckos Dig", "Många Karlar, Lite Tid", "Ensamhet" och "Håll Om Mig". Jag vill skicka en tanke till alla er som kom och stod där i regnet och den bitande kylan för detta uppträdande utomhus i Södertälje. Helt fantastiskt!

Efter Bålsta, Nacka och Södertälje bar det av tillbaks till Stockholm för en spelning kl. 23.00 samma kväll med tjejgruppen Lady B Goode. Innan spelningen var klar och jag sen hade duschat, packat om och förberett inför morgondagens tidiga tv-inspelning så var klockan över 2 på natten innan jag kom i säng och framåt 2.30 innan jag väl somnade. Zzzzzz...

Nästa morgon, d. 23/11, gick jag upp kl. 6.00, så det blev drygt 3,5 timmas sömn denna natt, för att bege mig till TV 4:s God morgon-program som jag skulle gästa. Tilde de Paula, som intervjuade är en super go och proffsig tjej. Malin och Pia som var med och dansade och körade på "Lyckos Dig", åkte nattbuss från Göteborg, då de hade en sen spelning där kvällen innan, så de var väl inte helt utsövda heller. ;-) Vi soundcheckade och kamerarepeterade kl. 7 i tv-studion och sen började vi med att fixa hår och make up.

Efter tv-sändningen åkte jag direkt till Eskilstuna, där jag hade ett nytt uppträdande och skivsignering, kl. 14 för att sedan vara tillbaks i Stockholm igen kl. 19 då jag repeterade med orkestern till Rosa Bandet-galan på tv 3, två dagar senare. Var super trött när jag kom hem framåt 21-tiden på kvällen. Peter och jag kurade upp oss i soffan tillsammans och började kolla en Star Trek film, vilket vi ofta gör, då vi har massor av dvd-boxar med dessa filmer, men efter drygt halva filmen hade min make en djupt sovande fru i knät... ...tur att jag har en så förstående man som uppskattar sin hårt arbetande fru som, när hon väl är hemma, snabbt ligger snarkande i hans famn! ?

Apropå det, så ska jag faktiskt krypa ner i sängen och sova nu. Kommande dagar kommer jag att uppdatera denna dagbok med de resterande dagarna. Då ska jag berätta lite mer om Undici-festen som gick av stapeln på båten Cinderella, Rosa Bandet galan, påbörjade Sweet Charity repetitioner och allt annat som hänt de övriga dagarna.

Tills dess:
Puss och kram till er alla!
Nanne


Full fart på skivsigneringen åt köande fans i alla åldrar
Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends


Nanne träffar fans
20/10 2005
Hej!
Full fart som vanligt. Är just hemkommen från New York där jag har varit och shoppat och även sett "Sweet Charity" på Broadway med Christina Applegate i huvudrollen. Jag har varit där en gång tidigare och sett den men då var Christina sjuk och hade en understudy, dvs en "ersättare/vikare". Christina var helt fantastisk i rollen. Det syns att hon har dansat sedan barnsben och hon dessutom är en lysande skådespelerska och komedienn. Dessvärre besitter inte jag hennes kunskaper, vare sig som dansare eller skådespelerska, så det lär få bli en helt annan rolltolkning från mitt håll när jag ska spela Sweet Charity om drygt 3 månader. Har börjat plugga manus.
*
Det var oerhört kul att få vara programledare för Lilla Melodifestivalen. Alla barnen som var med var så fantastiskt duktiga och entusiastiska. Det var en oerhört god stämning bakom scenen. Jag gick igenom med dem inför tävlingsdagen om hur tufft det kan kännas och hur man kan uppleva ett sådant här evenemang olika. Jag har även pratat med dem alla för ett par dagar sedan, för att följa upp och se hur de mår - att det känns bra och att alla har varit goa mot dem i skolan osv efter att de återvänt.

Det kan också bli väldigt tomt efter att ha varit med om så oerhört mycket under en hel vecka; sång- och dans-repetitioner, klädesprovningar, intervjuer och en massa bus med de övriga deltagarna och nyvunna vännerna. Det har också varit kul att höra att barnen från Lilla Melodifestivalen har fortsatt att hålla kontakt genom msn och på så sätt har fått en massa nyvunna vänner och kanske även framtida arbetskamrater, vem vet!?! Det har känts viktigt att följa upp hur barnen mår i ett tävlings-sammanhang som detta. Hela tv-teamet har varit oerhört måna om barnen och tillsammans har vi försökt att göra allt för att få dem alla att känna sig som den vinnare de alla är, oavsett placering.

Jag är så glad att jag fick möjlighet att vara programledare för detta evenemang. Shan var bedårande att arbeta med, en bättre programledarpartner kunde jag aldrig fått och barnens spelglädje och entusiasm var smittande.

I dag var jag och gjorde min första signering för nya skivan "Alltid På Väg". Det var packat med folk och det var oerhört roligt att få träffa så många där och jag ser fram emot att få träffa många av er på de kommande signeringarna. Det är dessutom kul att få vara ute och börja köra de nya låtarna. Jag hoppas att ni kommer att gilla skivan. Själv är jag så glad att jag fått göra ännu en cd som betyder så mycket för mig.

Den här gången känns den som en mer renodlad pop-platta. Jag är också obeskrivligt glad över låtar som jag fått från andra kompositörer som t.ex Willy Crafoords "Sitter Här Och Älskar Dig" som är en av mina absoluta favoriter, precis som Pling Forsman/Tony Malm-sången "Ta Det Man Vill Ha" och Hurricane-låtarna. Jag är så glad att jag fick förtroendet att spela in dem. "Många Karlar, Lite Tid" är också en favorit som jag har skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren och Henrik Wikström. Både den och "Shubidu-dum-dum" är låtar som vi tidigare år försökt få med i Melodifestivalen, men som inte kommit med. Därför känns det kul att nu äntligen få släppa dem på platta, som ligger mig så varmt om hjärtat. "Lyckos Dig" är också en låt som jag tycker är vansinnigt kul att få göra.


Många autografer blir det...
Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends
Tack för alla era rara meddelanden i Gästboken. Jag är så glad över dem och läser så ofta jag kommer åt. Dessvärre finns inte tiden just nu att besvara alla era frågor där, men tids nog lovar jag att samla ihop dem och besvara dem här i Dagboken, precis som jag alltid gjorde förr. Jag vill bara säga till er, som ibland skriver in att ni inte känner er nöjda mer er själva, att ni skäms över olika saker eller inte känner er speciella. Till er vill jag bara säga; glöm aldrig bort hur oerhört värdefulla och unika ni alla är. Jag önskar så att jag kunde krama om er och tala om för er att ni är alla, med era olikheter i utseende och personlighet, helt unika och oersättliga. Glöm aldrig bort det.

Många av er undrar också om jag har någon msn adress, men nej det har jag inte för tillfället.

Jag vill också passa på att tala om för alla er som väntar på autografer att de skickas ut hela tiden, men då det är över ett par tusen som har hört av sig angående autografer som hinner jag inte skriva mer än några hundra åt gången de få gånger jag hinner in på kontoret. Vi (Kim på kontoret, som ser till att ni får era autografer, och jag) gör vårat bästa för att hinna i kapp med alla autograf-förfrågningar, samtidigt som det varje dag rasar in nya brev och mail-förfrågningar om mer autografer. Jag lovar att ingen blir bortglömd, men jag är ledsen att många av er får vänta på det.

Nej, nu ska jag sätta mig och läsa lite Sweet Charity-manus och sen blir det läggdags.
Puss och kram till er allihopa.
Nanne Grönvall


Fotograf:
Linda Granqvist, Webfriends
5/10-05
Hej allihopa!
Här kommer bara en lite kort dagboksanteckning. Denna vecka har det varit kaotiskt mycket att göra. Repetitioner varje dag inför Lilla Melodifestivalen från tidiga morgonen fram till kvällen. Därefter har det blivit studioinspelningar till sena natten, då även fullängdsskivan ska vara klar på fredag. Pust!

Det känns allt lite pirrigt inför det nya uppdraget som programledare och framförallt då det är i direktsändning. Men det känns tryggt att ha Shan vid sin sida. Han är en kanon kille och vi har oerhört roligt tillsammans. Barnen i Lilla Melodifestivalen är otroligt duktiga och coola. Sjutton undrar om inte jag kommer att vara mer nervös än de, på fredag. Hee!

Jag hoppas att ni kommer att gilla den nya skivan. Själv tycker jag att det har blivit en pop-platta som jag känner mig stolt och glad över att ha fått göra. Som vanligt tvära kast mellan humor och allvar men nog en starkare betoning på renodlade poplåtar, än tidigare. Har fått låtar från bl.a Wille Crafoord, Pling Forsman och Hurricane-killarna, som även skrev "Om Du Var Min", som jag är så glad att jag fått ta med på min skiva.

Nästa vecka åker jag till New York. Det ska bli kul. Jag ska gå på musikaler och naturligtvis shoppa lite också! ;-)

Nu är klockan snart ett på natten och jag ska upp kl. 7.30 igen, så nu tänker jag bädda ner mig i sängen. Jag har en jätte lång dag framför mig med nya repetitioner och därefter ännu mer inspelning i studion fram till sent på natten.
Pussiluss!
Nanne


Fotograf: Caroline Roosmark
20/9-05
Hej allihopa!
Ledsen att jag inte har skrivit här på jätte länge men ända sedan Melodifestivalen gick av stapeln så har jag haft ett fruktansvärt högt arbetstempo oavbrutet.

TACK
Vill börja med att tacka för alla söta och omtänksamma födelsedagshälsningar och presenterna jag fick i Maj. Ni är helt fantastiska.

NY SKIVA:
Just nu är vi i full gång med att spela in min nya cd-skiva som ska släppas den 19 oktober. Det känns väldigt spännande samtidigt som det är bråda dagar att försöka hinna med att både skriva låtar och texter och spela in i studion samtidigt som jag är ute och turnérar runtom i landet, gör intervjuer med tidningar och radio och olika fotograferingar och dessutom håller på med förberedelser inför Lilla Melodifestivalen, musikalen Sweet Charity och en massa andra projekt som är i görningen framöver. Hektiskt men roligt.

GÄSTBOKEN:
Jag är medveten om att det finns problem med gästboken. 98% av alla er som hör av er i den har goda intentioner och skriver rara saker, men tyvärr finns det ett fåtal personer som saboterar för andra. Detta har inneburit att den stängts ner emellanåt, men numera kan de ansvariga för gästboken omgående se varifrån meddelandena kommer ifrån. Vi får dock inte glömma bort att människor som dagligen återkommer till samma gästbok för att skriva elakheter, oftast är enormt ensamma och dessutom nästan alltid själva utsatts av kränkningar från andra i sin omgivning och i grund och botten mår ganska dåligt. Känns så oerhört maktlöst att veta att det finns så många människor i våran värld som mår så fruktansvärt dåligt inombords.

Vill avslutningsvis i detta ämne säga tusen tack för alla era underbart rara meddelanden i gästboken. Jag är så oerhört tacksam för eran respons och läser dem alla. Däremot är det svårt för mig att besvara alla hundratals frågor som kommer in. Jag ska dock vid tillfälle sätta mig ner och försöka besvara de mest allmänna och återkommande frågorna. Men det lär allt ta ett tag till, mitt i allt arbetskaos.

HEMSIDAN OCH VIDEOS:
Vi är även medvetna om att det slarvats med uppdateringar utav hemsidan under sommaren men hoppas på att det kommer att bli bättre nu framöver. Det är i alla fall mitt mål och detsamma gäller alla de som har ett finger med i spelet vad det gäller denna hemsida. Fler bilder kommer dessutom snart att läggas ut.

Tyvärr kan vi inte heller säga när alla videos kan finnas tillgängliga här, men jag vet att man jobbar på det från Somco's håll. Men det tar tid då det gäller rättigheter etc. De aktuella videoklippen är då: Avundsjuk, Vem Som Helst, Highland, Song Of Fête och The Dolphin. Vi hoppas även på att tids nog kunna lägga ut lite Sound Of Music-klipp. Men som sagt var, jag vågar inte lova när det kommer till skott. Men det är inte bortglömt utan tar bara tid mycket mer tid än vi trodde från början då hemsidan skapades.


Fotograf: Caroline Roosmark

TV-INSPELNINGARNA:
Har efter Melodifestivalen hunnit medverka i tv-program som Vi i 5:an, Bingolotto,Tv-huset, Allsång På Skansen, Stadskampen, Rhapsody In Rock, Rix FM-finalen och Kristallen. I Tv-huset framförde Martin Stenmark och jag en duett, där vi sjöng varandras låtar, vilket var jätte kul. Ingen av oss kunde egentligen den andres låt ordentligt textmässigt och vi hade drygt 2 dagar på oss att repa in varandras sånger. Så vi möttes med samma panik i blicken med "hur ska detta gå", men vi har samma inställning; om nåt går lite fel så gör det inget, så länge man har kul och inte tar sig själv på för stort allvar. Martin är en kanonkille.

Vi i 5:an var oerhört skoj att få medverka i som domare. Mark Levengood är så otroligt rar och mån om att alla som är med i programmet, barn som vuxen, ska trivas och känna sig trygga. Han har en personlighet som är unik liksom han värme och engagemang i människor. Dessutom är han ju överlägset en av de absolut bästa programledarna som finns. Jag var också imponerad av barnen där, som kan så fantastiskt mycket.

En del av er hörde av sig efter Bingolotto och var upprörda över att man bröt mitt i det som egentligen var ett medley bestående av Highland, Alexandra och Avundsjuk. Tyvärr så funkar Bingolotto så eftersom det hela är beroende av hur det går tävlingsmässigt och i det här fallet drog det ut på tiden, då en kvinna fick en vinst hon inte ville ha och därför avslutades heller inte samtalet utan fortgick p.g.a vinstdiskussionen. Men oavsett detta, så var det väldigt roligt att uppträda med Melodifestivals-gänget igen. Både tjejerna och killarna är helt bedårande personer. Dessutom kan jag tycka att det är något oerhört komiskt med en person som har vunnit ett pris men ändå är så missnöjd med priset att man vägrar lägga på luren. Ett typiskt i-landsproblem, kan jag fnissandes anse.......


Kanske tog Nanne vis av erfarenheten på sig jeans på detta Gröna Lund-gig?
Fotograf: Linda

TURNÉER OCH GIG'S:
19 Maj var det Rix Fm premiär i Malmö. Torget var packat med människor. Förutom jag så uppträdde Bodies Without Organs, Shirley Clamp, Alcazar och Carola. Det var super-kul att få köra Håll Om Mig inför en publik på drygt 20.000 personer, men däremot skedde en minnesvärd incident där. I slutet på Håll Om Mig känner jag hur det plötsligt börjar dra kallt om benen. Jag sneglar ner på mina ben och ser att min korta klänning har blåst upp på magen och mer förvandlats till en haklapp. Inte så kul att stå och blotta sig inför folk, lång mindre en så stor folkmassa.

Men vad gör man - the show must go on! Jag kunde dock inte förstå vad det var för en kraftig vind som bara blåste underifrån och som var så stark att den lyckades blåsa upp hela kjolen på magen samtidigt som det var varmt och vindstilla för övrigt. Håret blåste inte omkring det minsta samtidigt som jag fick stå och hela tiden hålla i kjolen för att den inte skulle blåsa upp. Jag fattade ingenting....åtminstone inte förrän efteråt då jag fick höra att Carola hade haft med sig fläktar under scenen till "Fångad av en stormvind" och att pyroteknikern mot slutet av min skulle sätta igång lite effekter och då tydligen även slagit på fläktarna utan att tänka på att jag stod där i en kortkort klänning.... ...Ja, ibland får man bjuda på sig mer än vad man tänkt från början. Hee!

På kvällen efter spelningen satt jag tillsammans med Malin, Pia och Anders som var med och uppträdde i schlagerfestivalen med "Håll Om Mig", på hotellrummet och kollade på kvalet av Eurovision Song Contest och sen blev det sängläge för min del. Rix Fm hade premiärfest på kvällen och det kändes urtråkigt att missa det. Men mitt arbetsschema är hela tiden så tight att det just nu inte håller att vara uppe sent och festa och sitta och prata med människor där ljudvolymen är väldigt hög. Då håller inte rösten inför alla spelningar, så jag har prioritera jobben även om jag tycker att det är vansinnigt kul att få sitta ner och umgås med vänner och arbetskamrater på de sena småtimmarna.

Har knappt hunnit vara inne på Somco-kontoret något, men när jag väl varit där har jag gått igenom papper, fakturor och läst brev & mail som ni har skickat dit till mig och jag har skrivit massor av autografer till flera av er. Tyvärr hinner jag inte skriva i den takt som förfrågningar på autografer kommer in, men jag lovar att det kommer tids nog till er alla. Det är bara det att just nu hinner jag inte in på kontoret så ofta och så länge som jag egentligen skulle behöva. Men vi försöker som sagt var att skicka autografer till er alla som har hört av sig och bett om det. Däremot är det omöjligt för mig att i dagens läge besvara era brev med alla frågor ni har ställt eller där ni har undrat om vi kan bli brevvänner.

Det kommer in så oerhört många brev och mail att tiden räcker helt enkelt inte till för mig för att kunna sätta mig och skriva personliga brev till er alla. Men jag läser alla brev och mail som ni skickat till Somco, det vill jag att ni ska veta och jag uppskattar det jätte mycket, men som sagt var; hur gärna jag än vill så finns ingen tid till övers i dagens läge att sätta mig ner och skriva personliga brev och mail till er alla.


Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends
Sommarens Rhapsody-turné har varit vansinnigt rolig. 24 konserter hann vi med, mellan den 8:e juli då vi hade vi premiär i Vadstena och den 20 augusti då vi avslutade turnén i Norrköping. Det har varit ett fantastiskt gäng att få åka tillsammans med - Robert Wells, Peter Jöback, Shirley Clamp, Gunilla Backman, Micke Tornving, Henrik Hjelt och alla andra som varit inblandade - både de på och bakom scenen; dansarna, orkestern, crewet, smink- och klädestjejerna, våra busschaufförer, de som har skött cateringen och alla andra inblandade. Turnén har varit fylld av skratt och det har dessutom varit oerhört skoj att min familj kunnat vara med på olika spelplatser. Det har gjort att det känts lite lättare eftersom jag annars har tyckt att jag varit alldeles för mycket ifrån dem denna sommar. Många konserter har varit minnesvärda men i Båstad regnade det så mycket att hela scenen dränktes ner till en liten sjö. Jag kommer aldrig att glömma hur imponerad jag var utav dansarna som trots vattendjupet på scenen, låg där och krälade på golvet i Avundsjuk så de blev totalt genomblöta från topp till tå och hur de i alla nummer gav järnet, trots att det var så stor halkrisk.

Jag har under sommaren också varit ute och genomfört flera egna spelningar. Det har varit otroligt kul att få åka ut och träffa så många av er. Men på gott och ont har det varit publikrekord på flera ställen, vilket har varit jätte kul men också dessvärre har inneburit att det varit nästan tumultartat mycket folk. Framförallt ur säkerhetssynpunkt, har det betytt att jag inte har fått stanna kvar och skriva autografer på alla platser efteråt, utan har varit tvungen att lämna några spelplatsen direkt efteråt. Jag brukar alltid stannar kvar och skriva autografer efteråt, även om det innebär 2-3 timmar som jag ibland har stannat på platserna för att ingen ska bli utan. Men på vissa ställen har det nästan varit kravaller och stor risk för att de minsta skulle klämmas eller staketen brista. Under sådana omständigheter har arrangörerna bett mig om att inte stanna efter spelningen, pga säkerhetsskäl. Vill därför poängtera vid dessa tillfällen att jag inte smitit från platsen av nonchalans, utan pga tumultartade förutsättningar och brist på vakter och säkerhet.

Söndagen den 18 september gjorde jag en framträdande i Västerås Konserthus. Det blev en väldigt minnesvärd spelning för jag och mina två yngsta söner, Charlie (gitarr) och Felix (trummor), spelade tillsammans för första gången på scenen. En av de absolut starkaste scenupplevelser jag haft. Jag är så oerhört stolt och glad över att ha alla mina 3 söner i mitt liv. De är det största som finns i livet!

Nej, nu ska jag gå in i studion och sjunga ett par timmar framöver. Tack för allt erat stöd och för att ni besöker den här hemsidan. Ta väl hand om er allihopa och kom alltid ihåg hur unika och värdefulla ni är.
Puss och kram!
Nanne


Fotograf: Linda Granqvist, Webfriends

18/3 -05
Hej allihopa!
Nanne här! Tusen tack alla fantastiska människor som har stöttat mig under dessa Melodifestivals-veckor genom att ringa och rösta på Håll Om Mig och/eller med alla era mail och brev. Jag är oerhört rörd över erat engagemang.
Hela den här veckan är det fullt upp från tidiga morgonen till sena kvällen.
Men jag lovar er att nån gång nästa vecka sätta mig och skriva i dagboken och berätta om de gångna veckorna. Vi kommer då även att lägga ut lite bilder där från backstage på Globen under final- och repetitions-dagarna.
Stora pussar och kramar till er alla.
Nanne :-D

9/3 -05
Hej!
I dag har det varit full fart. Har gjort flera radio- och tidningsintervjuer och fotograferingar kombinerat med att vi repeterade första dagen på Globen och spelade in lite korta intro-intervjuer inför våra låtbidrag på lördag. På kvällen var vi alla bjudna av Stockhoms stads kommun till Stadshuset. Det var jätte trevligt med god mat och mysig underhållning.
I morgon blir det full fart igen, med bl.a skivsignering i Globen shopping-centrum kl. 14.00-14-45. På fredag förmiddag, mellan kl.
8.45-9.30 ska jag till Mix Megapol på en pigg morgonintervju. ;-) Nu är det läggdags!
Kramis!

8/3-05
Hej allihopa!
Wow, vilken vecka detta har varit! Det känns helt fantastiskt.
Jag vill börja med att tacka er alla som ringde och röstade på ”Håll Om Mig” i lördags. Jag blev så vansinnigt lycklig att bli framröstad direkt till Globen och ser så mycket fram emot det. Det känns som en seger i sig självt att bara få vara en av de 10 deltagarna i Globen, att placeringen där faktiskt känns oviktig, om jag så skulle komma sist.
Det har varit en intensiv vecka i Växjö och även denna vecka är fullbokad med intervjuer, fotograferingar, repetitioner och förberedelser inför festivalen.
Jag ska försöka att skriva några korta rader varje kväll och updatera er på vad som händer under veckan. Tack än en gång för era röster i melodifestivalen och även för era rara meddelanden i gästboken här på hemsidan. Dessvärre är det så full fart just nu att jag inte kommer att hinna att besvara era frågor där, utan det får bli senare, när allt har lugnat ner sig lite.
Puss och kram till er alla!
Nanne

 
 

Dagbok 2007 här
Dagbok 2006 del 2 (juli-dec) här
Dagbok 2006 del 1 (jan-juni) här
Dagbok 2004 här